Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a precizat, astăzi, că propunerile de modificare a pachetului de legi privind justiția ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, urmăresc politizarea acesteia.

„Inițiativa ministrului de justiție, Tudorel Toader, prin care acesta dorește scoaterea din procedura de numire a șefilor de Parchete a Președintelui României, arată că, în fapt, PSD pune în practică ceea ce și-a dorit dintotdeauna: control total pe justiție”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „practic, prin aceste modificări se va reveni la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul PSD din Kiseleff”.

De asemenea, deputatul PMP a precizat că, prin acest demers, liderul PSD, Liviu Dragnea, „duce mai departe opera corifeilor din USL – Voiculescu, Ponta și Antonescu – care susțineau că nu vor avea toată puterea până când nu vor controla justiția”.

„Acum au trecut la acțiune și vor să pună sub control total justiția, anulând prin acest act toate progresele pe care România le-a făcut în domeniu, cu mare efort. Președintele, neutru politic, este și garantul Constituției. Consider că acest demers urmărește, în modul cel mai clar, politizarea totală a justiției. Propunerea lui Tudorel Toader este inadmisibilă și cred că societatea trebuie să reacționeze pe măsură”, a conchis Tomac.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, astăzi, proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei. Proiectul se referă la modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Tag-uri: PSD, atac, dur, modifcare, justiție, dosar, politician, anchetare, decizie, sediu, Tomac, Eugen Tomac, PMP, politizare, Toader, control, Dragnea, USL, Voiculescu, Ponta, Antonescu, putere, progres

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ATAC DUR, după modificările la legile justiției: „Dosarele privind anchetarea unor politicieni vor fi decise în sediul PSD”.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-4.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-4-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a precizat, astăzi, că propunerile de modificare a pachetului de legi privind justiția ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, urmăresc politizarea acesteia. „Inițiativa ministrului de justiție, Tudorel Toader, prin care acesta dorește scoaterea din procedura de numire a șefilor de Parchete a Președintelui României, arată...

Preluat de la EVZ