Oficialii din Rusia se așteaptă să finalizeze dezvoltarea versiunii inițiale a PAK-FA în 2019.

“Planul T-50 sau SU-57 urmează să fie lansat. Acesta va începe să sosească pentru trupe de anul viitor. Piloții vor învăța să o exploateze”, a declarat colonelul general Viktor Bondarev, comandantul forțelor aerospațiale ruse, într-un interviu acordat canalului TV Rossiya 24.

Nu este clar cât de multe avioane PAK-FA vor cumpăra în cele din urmă rușii. Rușii sunt mai puțin entuziasmați de a cumpăra versiunea inițială a modelului SU-57, deoarece “luptătorul” este în prezent alimentat de Saturn AL-41F1. Aceasta este o versiune ușor modificată, același motor ca și Flanker-E SU-35S, care utilizează multe dintre aceleași sisteme pe care Su-57 le va avea în dotare.

Într-adevăr, cu excepția faptului că este greu de detectat, noul Flanker oferă o mare parte din aceleași capacități ca și noul luptător de generația a cincea. Astfel, rușii nu sunt dispuși să cheltuiască bani pe un sistem care oferă doar o creștere marginală a performanței. Astfel, forțele aerospațiale rusești ar aștepta mai degrabă pentru următoarea variant a SU-57.

Sursă foto: English Russia

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Oficialii din Rusia se așteaptă să finalizeze dezvoltarea versiunii inițiale a PAK-FA în 2019.“Planul T-50 sau SU-57 urmează să fie lansat. Acesta va începe să sosească pentru trupe de anul viitor. Piloții vor învăța să o exploateze”, a declarat colonelul general Viktor Bondarev, comandantul forțelor aerospațiale ruse, într-un interviu...

Preluat de la EVZ