Tudose s-a deplasat duminică la Guvern, potrivit surselor România Liberă, pentru a se asigura de începerea celor două verificări ale Corpului de Control. În ultimele luni, Corpul de Control al prim-ministrului a șomat, astfel că pe site-ul instituției nu există niciun document referitor la controale efectuate în 2017.

Acțiunile lui Tudose nu au rămas fără efecte. Directorul TAROM, Eugen Davidoiu, a demisionat ieri. Dragnea s-a dus țintă la Guvern pentru a discuta cu premierul, dar la aceste discuții a participat și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, care coordonează CNI.

Demisia șefului TAROM a venit după ce, cu o seară înainte, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, căruia i-ar fi cerut sprijinul pentru menținerea lui Davidoiu, mai arată România Liberă. Tudose a refuzat să îl mai păstreze pe Davidoiu, ceea ce a condus la demisia acestuia, deși, cu o seară înainte, Davidoiu precizase că nu va demisiona. De asemenea, Davidoiu a spus că ar exista un complot al companiilor aeriene străine împotriva companiei de stat.

Tudose a declarat că își menține decizia privind controlul la compania aeriană de stat, chiar și după demisia lui Davidoiu.

Țintele lui Tudose

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află pe lista neagră a premierului. Tudose l-a criticat pe Cuc, în ședința de Guvern de vineri, pentru prelungirea mandatului lui Davidoiu la șefia TAROM. Tot în aceeași ședință, Tudose i-a reproșat lui Cuc și rezultatele modeste ale CFR Marfă și CFR Călători.  

O altă țintă a premierului este CNI, o megacompanie din subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Dragnea. CNI are în vedere construcția și reabilitarea sălilor de sport, construirea de bazine de înot și de patinoare artificiale, dar și construirea și reabilitarea așezămintelor culturale. CNI investește, în present, în două stadioane, unul în Alexandria și Turnu Măgurele, în Teleorman.

Totodată, Tudose a criticat-o, la ultima ședință de Guvern, și pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru cozile la pașapoarte. De mustrare nu a scăpat nici ministrul Educației, Liviu Pop, după ce instituția nu a furnizat manualele pentru clasa a v-a.

Premierul a afirmat, recent, că nu exclude posibilitatea unor schimbări în Guvern. „Nu excludem nimic. Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici şi până una-alta eu n-am amintiri  cu ieşiri la pensie din Guvern”, a subliniat Tudose.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Tudose s-a deplasat duminică la Guvern, potrivit surselor România Liberă, pentru a se asigura de începerea celor două verificări ale Corpului de Control. În ultimele luni, Corpul de Control al prim-ministrului a șomat, astfel că pe site-ul instituției nu există niciun document referitor la controale efectuate în 2017.Acțiunile lui...

Preluat de la EVZ