Transportatorii români protestează din cauza salariului minim aplicat de Franța importatorilor

UNTRR a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest joi, cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Franței, Emmanuel Macron, din cauza salariului minim aplicat transportatorilor care livrează în Franța, potrivit unui comunicat transmis marți.

Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul loi Macron, legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional”, a declarat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

UNTRR solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării legii asupra firmelor de transport rutier din România.

Comisia Europeană (CE) a contestat, în iulie, legea franceză care cere șoferilor de camioane să fie plătiți cu salariul minim din Franța când livrează în țară, argumentând că limitează funcționarea pieței interne din UE, potrivit Reuters.

Comisia a declarat, anterior, că o cerere similară pentru salariul minim din Germania care s-ar aplica șoferilor de camion care circulă prin țară este ilegală.

Legea franceză, care a intrat în vigoare la 1 iulie, cere companiilor străine de transport să plătească șoferii de camion cu salariul minim când livrează în Franța și să numească un reprezentant în țară.

Salariul minim francez este de 9,67 euro pe oră.

Comisia va încerca să clarifice prin legislație, anul viitor, cum ar trebui plătiți șoferii de camion care realizează curse internaționale.

Autoritățile din Paris și Berlin au la dispoziție două luni pentru a ajunge la un acord cu CE. În caz contrar, cazul va ajunge în instanță.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/transportatorii-romani-protesteaza-din-cauza-salariului-minim-aplicat-de-franta-importatorilor-41456.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/transportatorii-romani-protesteaza-din-cauza-salariului-minim-aplicat-de-franta-importatorilor-41456-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
UNTRR a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest joi, cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Franței, Emmanuel Macron, din cauza salariului minim aplicat transportatorilor care livrează în Franța, potrivit unui comunicat transmis marți. „Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană...

Preluat de la romania ntv