Victoria Azarenka, fost lider mondial, a anunțat că nu va mai participa în această ediție a Grand Slam-ului de la Flushing Meadows (28 august – 10 septembrie).

Victoria Azarenka (28 ani/Belarus), câștigătoarea a două titluri de Mare Șlem (Australian Open — 2012, 2013) a ales să nu participe în această an la US Open din cauza faptului că se află într-o luptă pentru custodia fiului său cu fostul ei soț și nu are voie să își scoată copilul în afara Californiei. Bielorusa a revenit în cicuitul WTA în iunie, după ce l-a născut pe Leo în decembrie, iar în prezent ocupă locul 204 în clasamentul mondial.

„Cu tristețe trebuie să anunț că nu pot concura la US Open anul acesta din cauza situației mele familiale cu care mă confrunt. Îmi va lipsi mult să fiu la New York și să joc la unul dintre turneele mele favorite, unde am avut unele dintre cele mai bune momente ale carierei, și aștept cu nerăbdare să revin anul viitor”, a mărturisit Azarenka.

Într-o scrisoare deschisă postată săptămâna trecută pe rețelele de socializare, Azarenka a afirmat că „niciun părinte nu ar trebui să aleagă între copilul său și carieră”.

Mai mult, locul sportivei din Belarus pe tabloul principal de la US Open a fost luat de japoneza Misa Eguchi (315 WTA).

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Victoria Azarenka, fost lider mondial, a anunțat că nu va mai participa în această ediție a Grand Slam-ului de la Flushing Meadows (28 august - 10 septembrie). Victoria Azarenka (28 ani/Belarus), câștigătoarea a două titluri de Mare Șlem (Australian Open — 2012, 2013) a ales să nu participe în această...

Preluat de la EVZ