Centrul de Cercetare și Testare Robotică din cadrul Ministerului Rus al Apărării a realizat un tun electromagnetic care poate doborî vehicule aeriene fără pilot.

Dispozitivul se numește  Stupor, conform presei ruse, care a mai afirmat că un model militar a fost prezentat la Forumul Tehnico-Militar Internațional al Armatei 2017, desfășurat la  Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Centrului de cercetare robotică al armatei ruse, susține că tunul Stupor are rolul de a combate vehicule aeriene fără pilot, aflate în câmp vizual direct al operatorului tunului.

Tunul emite impulsuri electromagnetice separate pentru a bloca toate canalele folosite de operatorii dronelor. Astfel, drona pierde contactul cu operatorul și zborul său necontrolat se sfârșește rapid. Același purtător de cuvânt a adăugat că tunul Stupor poate fi folosit de la o distanță de doi kilometri, acoperind un sector de 20 de grade.

Documentația de asistență tehnică arată că dispozitivul este capabil să blocheze toate canalele de navigație și de transmisie folosite de vehiculele aeriene fără pilot, inclusiv capacitatea lor de fotografiere și înregistrare video din întreaga gamă de frecvențe electro-optice.

Tunul poate fi încărcat de la orice rețea casnică, precum și de la o baterie obișnuită de mașină. (TASS)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Centrul de Cercetare și Testare Robotică din cadrul Ministerului Rus al Apărării a realizat un tun electromagnetic care poate doborî vehicule aeriene fără pilot. Dispozitivul se numește  Stupor, conform presei ruse, care a mai afirmat că un model militar a fost prezentat la Forumul Tehnico-Militar Internațional al Armatei 2017, desfășurat...

Preluat de la EVZ