Autoritățile de la București poartă negocieri pentru aducerea din Israel a lui Elan Schwartzenberg, informează B1 TV. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii ”Dosar de Politician”, prezentată de Silviu Mănăstire.

Curtea de Apel București a decis în iunie 2016 punerea lui Elan Schwartzenberg sub urmărire internațională. El este acuzat că a intermediat mita dintre frații Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Poliția Română e de părere că Schwartzenberg se sustrage urmăririi penale.

Dosarul în care DNA îl vizează pe Schwartzenberg a fost disjuns din cel în care sunt judecați frații Mazăre. Schwartzenberg este acuzat că a acționat asemenea unui liant între Radu Mazăre și Avraham Morgenstern. Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat 175.000 de euro primarului pentru a câștiga contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul “Henri Coandă” din Constanţa.

Mai mult, o altă informație vine cu presupunerea că fostul adjunct al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, ar fi fost asasinat, iar autoritățile au indentificat cine sunt criminalii. Codruț Marta este dispărut din 2012.

El este cercetat, alături de fostul şef al ANAF, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de peste 15 milioane de euro.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autoritățile de la București poartă negocieri pentru aducerea din Israel a lui Elan Schwartzenberg, informează B1 TV. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii ”Dosar de Politician”, prezentată de Silviu Mănăstire.Curtea de Apel București a decis în iunie 2016 punerea lui Elan Schwartzenberg sub urmărire internațională. El este acuzat...

Preluat de la EVZ