Circulaţia autovehiculelor pe drumul județean care duce spre Mănăstirea Prislop se va desfăşura cu restricţii până pe data de 16 octombrie, deoarece pe acest tronson se execută lucrări de modernizare la partea carosabilă, a reamintit Consiliul Județean (CJ) Hunedoara pe pagina oficială a instituţiei. Reamintim că Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca, rămâne unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj.

Restricțiile sunt valabile între orele 9,00 și 16,00 și se aplică pe sectorul DJ 687 K, de la DN66 Bretea Strei-Silvașu de Jos- Silvașu de Sus- Mănăstirea Prislop, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, a sărbătorilor legale și religioase, potrivit RTV. 

“Conducătorii auto sunt rugați să respecte această restricție, deoarece, în caz contrar, vor fi aplicate măsurile legale corespunzătoare”, se arată în anunțul CJ Hunedoara.

Reabilitarea drumului județean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcașul de cult fiind adesea îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Potrivit proiectului, drumul va fi modernizat începând din DN 66, în localitatea Bretea Strei și va continua prin satele Silvașu de Jos și Silvașu de Sus, până la Prislop. Valoarea lucrărilor de modernizare a celor 7 kilometri de drum se ridică la 8,48 milioane lei.

Sfânta Mănăstire Prislop se află la 13 km de oraşul Haţeg şi la 16 km de municipiul Hunedoara.

Este amplasată într-o zonă pitorească, la altitudinea de 580 m, într-o poieniţă străjuită de culmile domoale ale Munţilor Poiana Ruscă (Dl. Prislop 778 m). Prin curtea mănăstirii trece pârâul Silvaş (Slivuţ), afluent de stânga al Streiului, care străbate şi satele aflate mai jos de mănăstire: Silvaşu de Sus (la 3 km) şi Silvaşu de Jos (la 6 km) prin care orice pelerin dornic să ajungă la sfânta mănăstire va trebui să treacă.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Circulaţia autovehiculelor pe drumul județean care duce spre Mănăstirea Prislop se va desfăşura cu restricţii până pe data de 16 octombrie, deoarece pe acest tronson se execută lucrări de modernizare la partea carosabilă, a reamintit Consiliul Județean (CJ) Hunedoara pe pagina oficială a instituţiei. Reamintim că Mănăstirea Prislop, unde...

Preluat de la EVZ