Împărțirea funcțiilor de conducere în Legislativ va fi tranșată, weekend-ul viitor, la Neptun, când va avea loc Biroul Politic și ședințele grupurilor parlamentare, a aflat EVZ din surse liberale.

Orban, intolerant la „ciuma roșie”

După ce a fost ales în fruntea PNL, Orban le-a transmis colegilor: „Adversarul politic al PNL este ciuma roşie, cooperativa vechililor roşii. […] Niciun blat cu PSD, să fie clar. Cunosc bine acest partid, știu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, să înceteze orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcții sau pentru avantaje personale sau pentru afaceri făcute cu PSD.”

Scaunul lui Turcan scârțâie

Liderul liberal interimar, Raluca Turcan, aleasă primvicepreședinte la Congresul din 17 iunie, s-ar putea să nu mai fie din toamnă lider al deputaților liberali. Înainte să fie ales Orban în fruntea PNL, a existat o înțelegere în care ea l-a susținut pe acesta, în schimbul girului că va rămâ- ne lider la Cameră, au dezvă- luit surse liberale, pentru EVZ. „Oricine ar contracandida-o pe Turcan, atunci ea va pierde, pentru că ea a dezbinat foarte mult grupul. Ea are un stil foarte contondent de a lucra și de a conduce”, ne-au explicat sursele. Un alt factor care

va cântări în decizia lui Orban, ar fi și criticile împotriva Ralucăi Turcan care, în mai, a negociat cu PSD funcții cheie în stat, impunându-le în conducerea PNL. La BNR, CNSAS, Curtea de Conturi și ANRE au fost numiți Eugen Nicolăescu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Teodor Atanasiu. Se bat pentru a fi lideri de grup la Cameră doi vicepreședinți regionali, deputații Florin Roman și Cristian Buican, primul fiind omul de încredere al lui Orban.

„Mimarea Opoziției la PSD”

Nici actualul lider al senatorilor PNL, Mario Oprea, nu a fost scutit de acuzațiile de blat cu PSD. Contracan didații săi la șefia filialei PNL Craiova, deputatul Ionuț Stroe și consilierul județean Marcel Marcea l-au acuzat pe acesta că „mimează” Opoziția la PSD, că alegerile interne au fost fraudate, iar Oprea a fost impus de la centru. Oprea a fost desemnat să candideze pentru funcția de primar al Craiovei, la alegerile locale parțiale din iunie. Senatorul PNL a pierdut, cu un scor jenant, în fața lui Mihail Genoiu, la o diferență de aproape 30%, în condițiile în care doar 8% dintre craioveni s-au prezentat la vot.

O moțiune de cenzură, la începutul sesiunii parlamentare

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Împărțirea funcțiilor de conducere în Legislativ va fi tranșată, weekend-ul viitor, la Neptun, când va avea loc Biroul Politic și ședințele grupurilor parlamentare, a aflat EVZ din surse liberale. Orban, intolerant la „ciuma roșie” După ce a fost ales în fruntea PNL, Orban le-a transmis colegilor: „Adversarul politic al PNL...

Preluat de la EVZ