Osemintele a 3 partizani anticomuniști împușcați de Securitate, descoperite într-o groapă comună

Osemintele a trei partizani anticomuniști, care au murit în 1949 într-o confruntare armată cu trupe ale Securității, au fost descoperite degradate, marți, la Cricău, județul Alba, într-o groapă superficială, comună, îngropate la 40 de centimetri adâncime, transmite agenția Mediafax.

Arheologul Gheorghe Petrov, expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a declarat, marți, că groapa de la Cricău în care au fost îngropați cei trei partizani anticomuniști– Ștefan Popa, Nicolae Moldovan și Cornel Pascu – este cea mai superficială din câte a văzut în întreaga sa activitate.

Groapa de înmormântare am identificat-o în luna iunie pe baza unor mărturii, pe baza multor deplasări cu diferiți martori de-a lungul timpului în zonă și am făcut o verificare de teren. Acum am venit la loc fix, sigur, a fost cu aproximație. E o groapă comună, cu trei victime, puse unul lângă altul, în paralel, doi sunt pe spate, cel din mijloc e pe burtă. Groapa a fost foarte superficială, e prima dată când am avut ocazia să văd o groapă atât de mică. Undeva la 40 de centimetri adâncime medie, terenul e ușor în pantă, deci într-o latură e mai puțin, iar în alta mai mult”, a spus Gheorghe Petrov.

Expertul IICCMER a adăugat că miercuri va fi oficiată o slujbă religioasă și va fi efectuată partea ce ține de criminalistică.

De la IPJ Alba vor veni specialiști pentru a-și lua datele, pentru a face raportul criminalistic și împreună cu un medic legist îi vom extrage și vor fi duși la Alba Iulia pentru a fi analizați. Scheletele sunt foarte degradate, având în vedere adâncimea mică, pătrunderea apei, înghețul dezghețul, vă dați seama că le-au distrus”, a mai spus Petrov.

Cei trei vor fi reînhumați la Alba Iulia.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/osemintele-a-3-partizani-anticomunisti-impuscati-de-securitate-descoperite-intr-o-groapa-comuna-41462.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/osemintele-a-3-partizani-anticomunisti-impuscati-de-securitate-descoperite-intr-o-groapa-comuna-41462-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Osemintele a trei partizani anticomuniști, care au murit în 1949 într-o confruntare armată cu trupe ale Securității, au fost descoperite degradate, marți, la Cricău, județul Alba, într-o groapă superficială, comună, îngropate la 40 de centimetri adâncime, transmite agenția Mediafax. Arheologul Gheorghe Petrov, expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului...

Preluat de la romania ntv