După ce USR i-a făcut o plângere penală primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în care o acuză de abuz în serviciu, fostul lider al partidului, Nicușor Dan, s-a prezentat astăzi la sediu DNA pentru a da o declarație.

La ieșirea din sediul DNA, Nicușor Dan  a spus că a dat o declatație în care a confirmat  cele scrise în plângerea penală: ”Adică faptul că proiecte pe care consilierii de la USR le-au depus încă din toamna anului 2016, la sfârşitul lui martie 2017 nu fuseseră depuse pe ordinea de zi de către primarul Firea, deşi era atribuţia sa legală. Termenul legal e de 30 de zile”.

Întrebat cum s-a modificat comportamentul lui Firea după depunerea acestei plângeri, Dan a explicat:

„Proiectele au fost puse, în cele din urmă, pe agenda grupului de lucru. Erau proiecte pentru modificarea contractelor de salubritate, în ceea ce priveşte deszăpezirea, erau două proiecte legate de spitalele din Bucureşti – unul privind o semnalizare unitară a lor, celălalt privind un audit  pe care municipalitatea să-l comande pentru a vedea situaţia financiară şi managerială a spitalelor – mai era o chestiune legată de câinii cu stăpân din Bucureşti, care să fie sterilizaţi gratuit, mai era o chestiune legată de folosirea animalelor la circ, care a şi trecut ulterior”.

În legăturăcu ce crede el despre intenţiile primarului general, Nicușor Dan a spus că ”discursul doamnei primar era că consilierii USR nu fac nimic, vin doar să o critice şi dacă ar fi trecut toate proiectele astea pe agenda s-ar fi dovedit contrariul”.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicușor Dan a mers la DNA și a pârât-o pe Firea.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
După ce USR i-a făcut o plângere penală primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în care o acuză de abuz în serviciu, fostul lider al partidului, Nicușor Dan, s-a prezentat astăzi la sediu DNA pentru a da o declarație. La ieșirea din sediul DNA, Nicușor Dan  a spus că a...

Preluat de la EVZ