Mişcarea Naţională Bulgară (VMRO) se va opune oricărei tentative de construire a unei noi moschei în centrul Sofiei”. Această declaraţie a fost făcută publică de însuşi partidul naţionalist bulgar, scrie agenţia de presă BTA.

”Respectăm orice religie dar considerăm ideea unei noi moschei în centrul Sofiei ca o lipsă de respect chiar faţă de musulmani”. Sofia, continuă declaraţia, trebuie să rămână ”o capitală democratică, liberă şi europeană, care apără propria istorie şi propriile valori”.

Zilele trecute presa bulgară relansase ştirea că un sponsor unic ar fi gata să investească o cifră de 50-60 de milioane de euro pentru  realizarea unei moschei uriaşe la Sofia. Parcă ne aducem vag aminte că mai există pe continentul european o ţară care a dorit să construiască o moschee uriaşă în plin centrul capitalei sale, deşi minoritatea musulmană este aproape inexistentă.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Mişcarea Naţională Bulgară (VMRO) se va opune oricărei tentative de construire a unei noi moschei în centrul Sofiei''. Această declaraţie a fost făcută publică de însuşi partidul naţionalist bulgar, scrie agenţia de presă BTA. ''Respectăm orice religie dar considerăm ideea unei noi moschei în centrul Sofiei ca o lipsă de...

Preluat de la EVZ