Lia Olguţa Vasilescu a vorbit, la Antena 3, despre noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul pe care îl conduce. Cu o zi înainte, ministrul Muncii a anunțat schimbări radicale în privința pensiilor speciale. Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020. Acesta a mai spus că “trebuie să crească pensiile, deoarece acestea sunt foarte mici şi pensionarii sunt la limita supravieţuirii”. Ministrul Muncii a mai declarat că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

”Am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru.

Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3. 

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre cazurile aberante, în care o persoană poate să cumuleze mai multe tipuri de pensii și au și un alt venit, ca salariat. Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020. Acesta a mai spus că “trebuie să  crească pensiile, deoarece acestea sunt foarte mici şi pensionarii sunt la limita supravieţuirii”. 


 NOUĂ lege a pensiilor în OCTOMBRIE. Aflați ce surpriză pregătește OLGUȚA VASILESCU


ADIO, PENSII SPECIALE?

Lia Olguța Vasilescu a avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Sindicale Meridian. Ministrul Muncii a anunțat că pensiile speciale vor fi eliminate printr-o lege ce nu va putea fi atacată la Curtea Constituțională. 

„Varianta care va fi aprobată de coaliție va fi tranformată în lege. Absolut toți participanții au cerut să se renunțe la pensiile speciale. Cum va arăta varianta finală este clar că vom putea să comunicăm abia când se va întâmpla” a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

Schimbări şi pentru femeile cu trei sau mai mulţi copii 

Ministrul Muncii a declarat în această seară că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Lia Olguţa Vasilescu a vorbit, la Antena 3, despre noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul pe care îl conduce. Cu o zi înainte, ministrul Muncii a anunțat schimbări radicale în privința pensiilor speciale. Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei,...

Preluat de la EVZ