HOROSCOP Pe 22 august s-au născut Claude Debussy, John Lee Hooker, Ray Bradbury, Klaus Brambach, Panait Istrati, Alexandru Piru, Gheorghe D. Anghel.

 

În calendarul creștin-ortodox, pe 22 august, sunt Sfinţii: Agatonic, Zotic, Zinon, Teoprepie şi Severian. Nimic în ”Kalendar”.

 

HOROSCOP  “Evenimentul Zilei” din 22 august 1485 a fost bătălia finală a Războiului celor Două Roze. A avut loc pe câmpia Bosworth Field, în Leicestershire. Trupele lui Henric al VII-lea au zdrobit într-o luptă extrem de sângeroasă armata lui Richard al III-lea Plantagent, care a fost ucis pe câmpul de onoare.

 

“Dau un regat pentru un cal!” –  în varianta lui Shakespeare. L-a dat, regatul, şi, odată cu regatul şi-a dat şi viaţa! Oare ce voia să facă regele Richard cu calul? Să fugă, să se regrupeze şi să adune armata dezorientată, sau să continue lupta disperată? Treburi de rege…

 

 

HOROSCOP   Dragi lupi, padawni și hobbiți, dacă aveți timp, v-aș ruga să citiți cu atenție cele ce urmează:

”Soția Președintelui Republicii exercită, în spiritul tradiției republicane și a practicii diplomatice, un rol de reprezentare, de patronaj și însoțire a Șefului Statului în misiunile sale.

Niciunt text juridic nu se referă la acest rol. Dintr-o preocupare de transparență democratică, prezenta Cartă are meritul și vocația, pentru prima dată, să clarifice și să facă public atât acțiunile, misiunile soției Șefului Statului, cât și mijloacele puse ei la dispoziție ca să le îndeplinească.

 • Rolul public și misiunile consoartei Președintelui Republicii
 • Consoarta Președintelui Republicii:

  • Asigură reprezentarea Franței, alături de Președintele Republicii, în timpul reuniunilor și întâlnirilor internaționale:

  Fiind oficial invitată de organizatorii acestor reuniuni și întâlniri internaționale, la fel ca toate soțiile Șefilor de Stat sau de Guvern, Doamna Brigitte Macron îl însoțește pe soțul ei. Ea are un program oficial propriu consoartelor.

  Ea poate, de asemenea, să ia parte la acțiuni naționale și internaționale, împreună cu alte soții de Șefi de State, de exemplu pentru lupta împotriva schimbărilor climatice sau împotriva violențelor contra femeilor și copiilor.

  –  răspunde solicitărilor cetățenilor francezi și ale personalităților franceze și străine care doresc să se întâlnească cu ea:

  Soția Șefului Statului primește zilnic sute de solicitări la care se adaugă scrisorile primite prin poștă și apelurile de telefon. Ea răspunde la aceste solicitări, fie prin corespondență, fie prin întâlniri.

  • supervizează ținuta manifestărilor și a recepțiilor oficiale care se țin la Palatul Elysee.
  • susține, prin patronajul sau prezența sa, manifestări cu un caracter filantropic, caritabil, cultural sau social, sau care au importanță la prestigiul internațional al Franței.

  În cadrul politicilor prioritare fixate de Președintele Republicii pentru mandatul său, Doamna Brigitte Macron va trebui să mențină o legătură strânsă cu actorii din societatea civilă, din domeniul persoanelor cu handicap, educație, sănătate, cultură, protecția copilului și a egalității între sexe.

  Prin urmare, ea va trebui să susțină inițiativele publice, sau particulare, care permit societății franceze să fie mai tolerantă în fața diferențelor.

  Președintele Republicii poate da soției lui misiuni speciale de reflexie și de găsire de soluții pentru problemele descrise mai sus. Aceste misiuni vor fi aduse în fața publicului pe situl de Internet al Președenției Republicii.

  2. Mijloacele puse la dispoziție consoartei Președintelui Republicii.

  Soția Șefului Statului nu beneficiază de nicio remunerație pentru activitățile ei descrise aici.

  Ea nu dispune de cheltuieli de reprezentare.

  Ea nu are niciun buget propriu.

  Pentru îndeplinirea misiunilor ei, ea se poate sprijini pe cabinetul Președintelui Republicii.

  Doi consilieri ai Președintelui Republicii sunt în mod special puși la dispoziția ei:

  • Un cosilier special care va îndeplini funcția de director de cabinet a Doamnei Brigitte Macron;
  • Un consilier care va exercita funcția de șef de cabinet.

  Un secretariat este, la fel, pus la dispoziția ei. Protecția este asigurată de Grupul de Securitate al Președenției Republicii.

  Mijloacele financiare necesare exercitării acestei funcții sunt incluse în bugetul Președenției. Cheltuielile ocazionate funcționării structurii prezentate mai sus fac obiectul unei prezentări transparante și evidențiate în cotabilitatea analitică a Palatului Elysee, supuse controlului Curții de Conturi care va publica un raport public specific.

 • Comunicarea
 • Prezenta Cartă va fi publicată pe Internet, pe situl Președenției Republicii.

  La sfârșitul fiecărei luni, un raport al agendei Domnei Brigitte Macron va fi făcut public.

  Ea va efectua, în mod periodic, un bilanț al acțiunilor ei”

  HOROSCOP  Acest text l-am primit din Franța, de la un prieten care, în 1970, când lucram la ”Le Figaro” era băiat bun la toate în redacție, mai mic ca mine, ca vârstă. Acum este rentier, nu este bogat, dar îi ajung banii, nu are opt căței, nu are niciunul, dar se interesează numai de politica franceză. Textul a fost publcat ieri, luni, pe situl Președenției franceze. Să știți că mi-a luat ceva să-l traduc, să mă iertați pentru greșeli, dar a fost scris evident de o profesoară de limba franceză, cu întorsături și cuvinte mai deosebite. Artă literară și cultură franceză la greu.

  Prietenul meu mă întreabă ce părerea am, nu mi se pare că madam Macron a… așa că vă rog și pe domniile voastre dragi lupi, padawani și hobbiți să-mi spuneți NUMAI la [email protected] ce părere aveți, dacă aveți o părere. Postările de pe forum se șterg automat, vreu să discutați cu mine, nu cu un robot.

  HOROSCOP  Asta, după ce s-au strîns, nu demult, într-o petiție 275.000 de semnături contra intenției doamnei Macron să se autointituleze ”First Lady”. Dar, doamna Macron este o Berbeacă. Mi-au plăcut întotdeauna semnele de foc, în special Berbecii, mai ales pentru energia și încăpățânarea, tenacitatea lor. Într-o țară eminamente macistă, care prin islamizare devine și mai misogină, doamna Macron încearcă să impună un fel de Cabinet 2. Tinerii probabil că nu știu despre ce este vorba, lasă că explic altădată.

  HOROSCOP  Doama Macron este un fel de Pygmalion feminin, îndrăgostită de o Galatee masculină. Emmanuel este creația ei și el ”se simte pierdut dacă ea nu este de față” după cum spunea șeful campaniei prezidențiale a ”France En Marche”.

  Dar poate fi și o manevră iscusită. Popularitatea lui Emmanuel Macron a ajuns la jumătate față de 14 mai, când a fost ales. Se deschide o nouă rundă de speculații, un nou joc, Berbeaca a ieșit la bătaie ca să-și susțină soțul și el semn tot de foc, Săgetător. Ca să fiu și eu misogin, pot să spun că pentru o femeie, Domna Macron are o minte extraordinară de politician versat și uns cu toate alifiile. ”Emmanuel, eu îi țin de vorbă, tu fă-ți treaba repede, cât ei nu sunt atenți la tine!” pare a fi strategia de la Palatul Elysee.

  HOROSCOP   În curând perechea Macron va efectua o vizită în România. Conform uzanțelor uniforme diplomatice și din motive de securitate, nu pot publica data. Dar sper ca Domna Brigitte să nu-i dea idei Domnei Carmen în ceea ce privește dregătoriile imaginare și inventate în stat. Și România este un stat macist, aș putea spune chiar mitocan-macist, așa că primele doamne ar trebui să ia exemplu de la soția generalului de Gaulle. Ce a făcut soția generalului? Cum, nu știți?

  rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
    HOROSCOP Pe 22 august s-au născut Claude Debussy, John Lee Hooker, Ray Bradbury, Klaus Brambach, Panait Istrati, Alexandru Piru, Gheorghe D. Anghel.   În calendarul creștin-ortodox, pe 22 august, sunt Sfinţii: Agatonic, Zotic, Zinon, Teoprepie şi Severian. Nimic în ”Kalendar”.   HOROSCOP  'Evenimentul Zilei' din 22 august 1485 a fost bătălia finală a...

  Preluat de la EVZ