Oțară întreagă a așteptat, duminică seara, ca tenisul românesc să aibă, din nou, reprezentare în vârful ierarhiei mondiale.

În 1973, Ilie Năstase devenea primul lider ATP din istorie și de atunci, niciun sportiv „tricolor” nu s-a mai apropiat de acest nivel. După 44 de ani, Simona Halep a avut șansa de-a călca pe urmele lui „Nasty”.

Și-a cerut iertare după eșecul drastic

În acest an, constănțeanca s-a aflat la un meci distanță de locul 1 WTA, dar a ratat de fiecare dată. În finala de la Cincinnati, Simona trebuia să câștige finala cu Garbine Muguruza, dar a clacat și a cedat cu 1-6, 0-6.

„Îmi cer scuze pentru acest meci. La anul o să joc mai bine aici”, a avut puterea să declare românca, în timp ce în mediul on-line, criticii din țară începuseră să-și verse nădua i- ul ă, r- na ca ca ță at de u- i- și st ne a- e- ră u- ful. Dincolo de ratarea trofeului de la Cincinnati, Simona a pă- rut copleșită de irosirea unei noi ocazii de-a deveni lideră. Prima mare șansă a apă- rut la Roland Garros, acolo unde Halep a evoluat în finală, contra Jelenei Ostapenko. Letona a dat însă lovitura carierei și s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-3.

Simona a câștigat primul set, a condus cu 3-0 în cel de-al doilea, cu 3-1 în „decisiv”, dar adversara ei a revenit uluitor. Astfel i-a scăpat constănțencei primul titlu de Mare Șlem și locul 1 WTA.

Înfrângere dramatică în „sferturi” la Wimbledon

A doua ocazie s-a ivit la Wimbledon, acolo unde Halep avea nevoie de o victorie, în „sferturi”, împotriva Johannei Konta.

Simona a învins în primul set, 7-6(2), l-a pierdut pe cel de-al doilea tot la tie-break, 6-7(5) și a cedat în decisiv cu 4-6. În acest meci, sportiva „tricoloră” a avut și o doză i- ă- lo ă, s- na ra m- 4, a ul el cieat de n n la a- e, a- ul el k, cu va ză de ghinion, dar a și părut marcată, în unele momente, de perspectiva saltului pe locul 1 mondial.

S-a prăbușit în partida cu Wozniacki

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Oțară întreagă a așteptat, duminică seara, ca tenisul românesc să aibă, din nou, reprezentare în vârful ierarhiei mondiale. În 1973, Ilie Năstase devenea primul lider ATP din istorie și de atunci, niciun sportiv „tricolor” nu s-a mai apropiat de acest nivel. După 44 de ani, Simona Halep a avut șansa...

Preluat de la EVZ