Polițiștii cataloni l-au arestat, ieri, pe Younes Abouyaaqoub, cel care a intrat cu furgoneta în mulțime, joi, în Barcelona, făcând 15 morți și zeci de răniți. Era ultimul dintre cei 12 fugari din celula teroristă implicată în atacul de pe Las Ramblas, celebrul bulevard turistic din Barcelona.

Au cerut sprijin european

Joaquin Form, secretarul catalon de Interne, a declarat că „toate indiciile arată” că Abouyaaqoub, un marocan de 22 de ani, care locuia în orașlul nordic Ripoll, a fost șoferul furgonetei.

Între timp au apărut înregistrări video de pe camerele de supraveghere, în care Abouyaaqoub fugea, pe jos, din zona în care a produs atacul. Forțele de securitate au lansat o operațiune majoră în nordul Cataloniei, în special de-a lungul graniței franceze.

Deși nu erau indicii că teroristul ar fi reușit să iasă din țară, autoritățile au cerut ajutorul statelor europene, să-l vâneze pe fugarul criminal. Mașina folosită de teroriști în cel de-l doilea atac, care s-a produs în orașul Cambrils pe litoralul spaniol, joi noaptea, ar fi fost înregistrată, de camere-radar, condusă cu viteză lângă Paris, în urmă cu câteva zile. Nu era „nici închiriată, nici furată”, conform surselor din anchetă, citate de presa franceză. Mașina, un Audi A3, a fost folosită pentru a intra în pietoni în Cambrils, o femeie fiind ucisă și alte persoane rănite.

(Foto: Apartamentul în care locuia imamul a fost percheziționat de polițiști)

Celulă teroristă extinsă

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ripoll-spania-agerpres.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ripoll-spania-agerpres-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Polițiștii cataloni l-au arestat, ieri, pe Younes Abouyaaqoub, cel care a intrat cu furgoneta în mulțime, joi, în Barcelona, făcând 15 morți și zeci de răniți. Era ultimul dintre cei 12 fugari din celula teroristă implicată în atacul de pe Las Ramblas, celebrul bulevard turistic din Barcelona. Au cerut sprijin...

Preluat de la EVZ