Emilia Popescu a avut o relație specială cu Marin Moraru. L-a cunoscut când era doar o copilă, ca fiică a actorului de operetă Emil Popescu, prieten bun al lui Marin Moraru. Au jucat apoi împreună în pelicula „În fiecare zi mi-e dor de tine”, au fost vecini de bloc, de scară, de viață.

Secretul unui actor genial

„Of, Doamne, s-a scurs deja un an fără el…”. Emilia trage aer în piept, oftează, încercând să extragă momentele calde din trecutul comun: „Ca actor de comedie, Marin Moraru era extrem de inteligent. Capta atenția publicului rapid, se lipea pur și simplu de oameni. Dar fără să-și schimonosească fața, într-un efort disperat de a smulge lacrimi de râs. La Mărinuș totul era calculat, gândea mult și bine. Prin simple schimbări ale expresiei feței, dar rămânând tot timpul serios, aduna aplauzele tuturor. Cred că acesta era secretul lui”.

Murăturile și teama de aglomerație

Dar cum era omul Marin Moraru, vecinul, prietenul de familie? „Uite că zâmbesc când îmi vine în minte chipul lui, înfățișarea lui neschimbată de trecerea anilor, acel aer modest, simplu. Mă găsea măturând cu privirea prețurile legumelor de la magazinul blocului… Emilia, hai cu mine la Obor, la piață, să luăm conopidă ieftină! Să cumpărăm tot ce ne trebuie pentru murături. Nu risipi banii! Așa îmi zicea, dragul de el. Iar eu îl refuzam, mi-era teamă să merg cu mașina în zona aceea aglomerată, să caut loc de parcare”. Emilia Popescu își controlează tremurul vocii: „Cum aș putea să descriu în câteva cuvinte relația mea cu Marin Moraru? Era de o tandrețe uriașă, da, chiar așa, între noi era loc de o tandrețe enormă, binefăcătoare. Aprecia actorii tineri, dar stătea de vorbă, dădea sfaturi sau îi încuraja doar pe cei pe care îi considera talentați. Nu era ipocrit, nu spunea nimic din complezență”.

Cum a ajuns să joace în telenovele

În urmă cu zece ani, Marin Moraru, un actor recunoscut pentru rigurozitatea cu care-și alegea rolurile, a acceptat să joace într-o telenovelă – „Inimă de țigan”.

„L-a convins Gheorghe Dinică, prietenul lui. Dar să știți că Marin Moraru a mers la repetiții și a jucat, s-a implicat cu tot sufletul. Era un profesionist desăvârșit. El își făcea meseria și, dacă-l atrăgea scenariul, gata!, era al tău”, ne-a mai dezvăluit Emilia Popescu.

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Emilia Popescu a avut o relație specială cu Marin Moraru. L-a cunoscut când era doar o copilă, ca fiică a actorului de operetă Emil Popescu, prieten bun al lui Marin Moraru. Au jucat apoi împreună în pelicula „În fiecare zi mi-e dor de tine”, au fost vecini de bloc,...

Preluat de la EVZ