Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, este dat dispărut din anul 2012. Extrem de controversat dosarul lui Marta a lăsat, de-a lungul timpului, loc de numeroase interpretări, speculaţii sau chiar scenarii cumbre cu privire la dispariţai acestuia. Răspunsul Parchetului, la o solicitare a RTV cu privirea la cursul anchetei în acest dosar, aruncă în aer tot ce se ştia. E Viu sau Mort?

Întrebarea vine urmare unei solicitări făcută de jurnaliştii RTV care au cerut procurorilor detalii despre stadiul anchetei privind cazul dispariţiei lui Codruţ Marta. De mai bine de cinci ani. Răspunsul procurorillor a fost acela că “informaţile în acest dosar sunt confidenţiale”, invocând totodată că prin publicarea spre informare publică a acestor informaţii “se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare”. 

Codruţ Marta, dat dispărut din mai 2012

Reamintim că poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, de către soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai.


Surse EVZ: Codruţ Marta a fost “obligat să dispară” pentru a BLOCA mai multe anchete DNA


Ulterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internaţională prin Interpol a lui Codruţ Alexandru Marta.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

În legătură cu dispariţia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuţi şi apropiaţi ai acestuia, printre care şi Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar. inale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internaţională prin Interpol a lui Codruţ Alexandru Marta. În legătură cu dispariţia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuţi şi apropiaţi ai acestuia, printre care şi Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar.

De ce este acuzat Sorin Blejnar şi Codruţ Marta

Mai exact, Blejnar este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme. Blejnar este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.


Noi detalii despre dispariția lui Codruț Marta! Doi milionari români celebri sunt implicați


Andreea Marta, condamnată pentru proxenetism

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, este dat dispărut din anul 2012. Extrem de controversat dosarul lui Marta a lăsat, de-a lungul timpului, loc de numeroase interpretări, speculaţii sau chiar scenarii cumbre cu privire la dispariţai acestuia....

Preluat de la EVZ