Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a făcut numeroase complimente ministrului Agriculturii, Petre Daea, spunând că are foarte mare încredere în acesta pentru că este un om care trăiește în fiecare zi și noapte pentru fermierii români și pentru agricultură.

„Am vorbit cu domnul ministru (Petre Daea – n.r.) despre toate deplasările pe care le-a făcut în ţară şi pe care le face în continuare şi îl încurajez să le facă pentru că discută direct cu oamenii. Sunt foarte multe proiecte care vor fi dezvoltate în ţară, unele care vor fi specifice pentru anumite zone, începând de la zootehnie şi finalizând cu producţia de legume. Am mare încredere în ministrul Agriculturii, este un om care trăieşte în fiecare zi şi în fiecare noapte pentru fermierii români şi pentru agricultură. L-am încurajat să continue aşa şi a făcut şi o echipă bună la minister şi rezultatele încep să se vadă”, a afirmat liderul PSD, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi împreună cu ministrul Agriculturii, citat de News.ro.

Președintele social-democrat a adăugat că fermierii din zonele afectate de secetă trebuie să fie despăgubiţi, iar avansul pentru subvenţii pe care îl vor primi din 16 octombrie ar putea să fie mai mare.

„Începând cu data de 16 octombrie începe plata în avans a subvenţiilor, astfel încât fermierii să nu aibă niciun fel de probleme financiare. Este o zonă afectată de secetă în Câmpia de Vest. Am vorbit cu domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea n.r) şi cu domnul prim ministru (Mihai Tudose, n.r), care are aceeaşi determinare pentru agricultură. Acolo se vor face nişte evaluări şi, în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubiţi, se vor face despăgubiri. De asemenea, avansul pentru subvenţii în zonele afectate, acolo va fi mai mare. Acesta poate ajunge până la 70% din subvenţii”, a spus Dragnea.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea au efectuat marţi o vizită de lucru în judeţul Călăraşi, prilejuită de începerea lucrărilor de execuţie privind modernizarea SPA 388 Navele 2 şi 3 din amenajarea de irigaţii Boianu-Sticleanu şi Gălăţui-Călăraşi.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a făcut numeroase complimente ministrului Agriculturii, Petre Daea, spunând că are foarte mare încredere în acesta pentru că este un om care trăiește în fiecare zi și noapte pentru fermierii români și pentru agricultură. „Am vorbit cu domnul ministru (Petre Daea – n.r.) despre toate deplasările...

Preluat de la EVZ