Cristian Pomohaci s-a decis să conteste excluderea sa din preoţie. Drept urmare, a făcut apel la Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, care va hotărî dacă i-l va aproba sau nu.

Preotul Corneliu Voinea, inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului, a declarat marți, pentru Agerpres, că fostul preot Pomohaci dorește să revină în sânul Bisericii.

“Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca şeful instituţiei să primească toată corespondenţa. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm şi, dacă întruneşte condiţiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este”, a declarat preotul Corneliu Voinea.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Mitropolitul Ardealului să respingă cererea lui Pomohaci, inspectorul eparhial Voinea a explicat: “Există dacă nu vine cu alte date. Dar trebuie să i se dea omului dreptul la apărare. Se va analiza şi pe urmă se va analiza în Consistoriu.”

Scandalul Pomohaci, RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Câte intervenții a suferit interceptarea în care apare preotul

Corespondenţa, inclusiv cererea lui Cristian Pomohaci, se află la Secretariatul eparhial, iar secretarul, preotul Cristian Vaida, urmează să revină din concediu miercuri.

Dacă Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, va decide să se judece la Sibiu, din nou, cazul Cristian Pomohaci, atunci se va cere dosarul de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia unde s-a decis, la sfârşitul lunii iulie, ca Pomohaci să fie dat afară din preoţie, fiind cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

De ce NU și-a RECUNOSCUT până acum Pomohaci VINA? Avocatul său RUPE TĂCEREA

“Vom cere dosarul care a stat la baza judecării de la Alba Iulia. Toate acestea vor dura puţin pentru că dosarul trebuie multiplicat şi trimis la toţi judecătorii, care nu sunt în Sibiu, fiind Consistoriu Mitropolitan, fiecare eparhie are un reprezentant, la Oradea, la Sfântu Gheorghe, la Deva, la Alba şi unul la Sibiu, preşedintele. Va trebui, în termen de o lună, stabilită judecată, ca să aibă timp oamenii să fie înştiinţaţi şi să fie judecat dosarul. Am înţeles că dosarul este voluminos la Alba Iulia şi dacă îl trimit, trebuie studiat de toată lumea”, a arătat preotul Corneliu Voinea.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Cristian Pomohaci s-a decis să conteste excluderea sa din preoţie. Drept urmare, a făcut apel la Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, care va hotărî dacă i-l va aproba sau nu. Preotul Corneliu Voinea, inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului, a declarat marți, pentru Agerpres, că fostul preot Pomohaci dorește să revină...

Preluat de la EVZ