Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în “dosarul Valiza”. Patronul Stelei rămâne în închisoare, de unde a va urmari pronunţarea sentinţei definitive în dosarul în care este acuzat de mituirea jucătorilor U Cluj şi Gloria Bistriţa.

În urmă cu două zile, Gigi Becali ar fi recunoscut că i-a trimis mai multe mesaje directorului de la Penitenciarul Jilava. Din primele informaţii reiese că Becali s-ar fi supărat din cauza refuzului directorului de a-l învoi pe vărul său, Victor Becali.

Sorin Dumitraşcu, liderul ANP a declarat că „este pentru prima dată când domnul Becali recunoaşte că a sunat un director de penitenciar pentru a-l ameninţa. Ar fi vorba despre ultraj”.


DOSARUL TRANSFERURILOR. ADIO ELIBERARE CONDIŢIONATĂ! Victor Becali rămâne după gratii


Federația a remis presei un comunicat în care explică faptele afaceristului şi ce măsuri ar trebui luate împotriva acestuia.

Comunicatul integral se găseste mai jos.

„Luni, 21 august 2017, am solicitat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor măsuri ferme în legătură cu amenințările pe care fostul deținut Gheorghe Becali, aflat în perioada de supraveghere după liberarea condiționată, a reunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava.

Ex-deținutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deținut, Victor Becali.


Victor Becali, declarații INCENDIARE! Ce caută OFIȚERII SRI în penitenciare


Considerăm că se impune sesizarea instanței de executare a pedepsei privative de libertate în legătură cu revocarea liberării condiționate, dar și a organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de ultraj în formă calificată, fostul deținut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor acțiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane).

Acest demers se înscrie în programul de acțiuni sindicale care are în vedere, pe lângă îmbunătățirea condițiilor de lucru și eliminarea deficitului de personal, și întărirea cadrului instituțional și legal referitor la protecția personalului din penitenciare, și este justificat legal de prevederile art. 104 alin. (1) si (2) si art. 257 alin. (1) si (2) din Noul Cod Penal.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în 'dosarul Valiza'. Patronul Stelei rămâne în închisoare, de unde a va urmari pronunţarea sentinţei definitive în dosarul în care este acuzat de mituirea jucătorilor U Cluj şi Gloria Bistriţa. În urmă cu două zile, Gigi Becali ar...

Preluat de la EVZ