De o vacanță de coșmar a avut parte o familie de români care a vrut să petreacă nouă nopți de vis în complexul rezidențial de lux Nefeli Luxury Villas and Suites, situat în zona Kassandra, Halkidiki, din Grecia. Atrași de imaginile superbe postate pe internet, de „serviciile excelente” și de faptul că acest complex este, conform descrierii din prezentare, „spațiul ideal pentru familii și turiști care caută un loc de odihnă protejat și sigur”, au plătit 619 euro pe noapte, adică 5.571 euro.

Foto: Complexul rezidențial de lux Nefeli Luxury Villas and Suites, asa cum apare in prezentarea pe internet

Doar cinci zile s-au bucurat de ospitalitatea grecească pentru că, în a șasea zi, au avut un șoc: din parcarea privată a complexului de vile le-a dispărut mașina personală, un Range Rover estimat la circa 100.000 de euro. Asta, în condițiile în care, așa cum ne-au dezvăluit avocații familiei, locația este împrejmuită cu un gard și are pază proprie. Ceea ce a urmat depășește orice imaginație: din victime, românii au fost transformați în infractori de patronii greci ai complexului hotelier, care le-au transmis că au o atitudine ipocrită și că și-ar fi „aranjat” furtul propriului autoturism. 

Furt în curtea complexului de lux

Am aflat despre „aventura” familiei de români de la avocații pe care conaționalii noștri au fost nevoiți să îi angajeze după această vacanță extrem de neplăcută și de păguboasă: Athanasios K. Stavroudis și Stavros A. Symeonidis, din Salonic. Cei doi apărători ai românilor, revoltați față de atitudinea gazdelor de la complexul de lux lux Neferli Luxury Villas and Suites, ne-au transmis documente și mărturii care scot la iveală un incident grav, în care poate fi angrenat orice turist de bună credință. Astfel, din mărturiile românilor reiese că familia omului de afaceri din București, soț, soție și copil s-a cazat în complexul de lux de pe brațul Kassandra, pe data de 15 iulie. Pentru un concediu de vis, au închiriat o vilă cu trei camere și piscină privată.

„În luarea deciziei mele de a alege complexul Nefeli Luxury Villas and Suites și de a plăti o sumă imensă au contribuit esențial reclamele numeroase și asigurarea că este un complex protejat și sigur”, a explicat soția omului de afaceri.

Conform înțelegerii prealabile cu gazdele din Grecia, li s-a acordat, în curtea locației de lux, locul de parcare 301.

„Conform celor declarate de reprezentanții complexului, era un loc păzit și chiar ne-a fost indicat de cei din direcția hotelului, pentru a parca autoturismul, marca Range Rover, în deplină siguranță, așa cum credeam”, a mai precizat femeia.

După cinci nopți petrecute în complexul de lux, familia omului de afaceri nu a mai găsit mașina în parcarea de lângă vilă. Dispariția autoturismului a fost un adevărat șoc, mai ales că cei de la administrația complexului de lux susțineau că habar nu au că s-a furat o mașină. O lovitură cu atât mai greu de suportat pentru familia de români care aveau în autovehiculul parcat „în siguranță” certificatul de înmatriculare al autoturismului, permisul de conducere al omului de afaceri, zece carduri bancare, două portofele în care se aflau 3.000 de euro, certificatul de naștere al copilului și certificatul de căsătorie al celor doi soți.

„Spre norocul meu și al familiei mele, nu ne-a fost pusă viața în pericol deoarece făptașii nu au intrat în vila în care stăteam”, a mai declarat soția afaceristului. 

Oferta pe internet primita de romani prezinta statiunea ca un loc „protejat și sigur”

Statiunea de lux de unde s-a furat masina romanilor este pazita si imprejmuita cu gard

Camerele de luat vederi nu funcționau

În mod firesc, românii au anunțat autoritățile. Au depus plângere la Secția de Poliție competentă din Kassandra, Halkidiki, împotriva autorilor necunoscuți care le-au sustras mașina. O cercetare la fața locului a polițiștilor a scos la iveală un fapt șocant: camerele de luat vederi ale complexului de vile nu au funcționat în noaptea furtului. Apoi, așa cum reiese din declarațiile soției omului de afaceri, polițiștii greci au mai constatat că măsurile de pază ale complexului hotelier au fost insuficiente, în vederea protejării turiștilor și a bunurilor acestora.

În context, o notă informativă, din 24 iulie 2017, eliberată de către Direcția de Poliție Chalkidiki (Halkidiki), Secția de Poliția Kassandreia, arată că soția omului de afaceri a depus plângerea pe 21 iulie și sunt enumerate bunurile furate și modul în care au fost îndrumați de către personalul complexului de lux să își parcheze mașina.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nefeli-villas-grecia_1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/nefeli-villas-grecia_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
De o vacanță de coșmar a avut parte o familie de români care a vrut să petreacă nouă nopți de vis în complexul rezidențial de lux Nefeli Luxury Villas and Suites, situat în zona Kassandra, Halkidiki, din Grecia. Atrași de imaginile superbe postate pe internet, de „serviciile excelente” și...

Preluat de la EVZ