DCNews a intrat în posesia documentului care prezintă situația TAROM în primul semestru. Conducerea companiei aeriene românești explică în ce situație s-a ajuns cu înregistrarea pierderilor imputate de premierul Tudose ministrului Transportului, Răzvan Cuc în ședința de Guvern.

 

Iată conținutul documentului: “Compania TAROM a înregistrat pierderi constante în ultimii 10 ani.”

 

”Preluarea mandatului noii conduceri s-a făcut în luna februarie 2017, perioada în care compania acumulase deja pierderi în valoare de aprox 54 mil lei. Efectele cauzate de deciziile anterioare ale fostului management au generat în primele 3 luni ale anului 2017 o pierdere cumulata de aprox. 73.7 mil.

 

În urma demersurilor întreprinse de către actuala conducere, imediat după preluarea mandatului  pierderile au avut un trend descrescător iar în luna  iulie 2017 (prima luna în care cele 2 aeronave noi venite în flotă și-au produs efectele) rezultatele s-au îmbunătățit vizibil, astfel încât rezultatul operațional estimat pentru luna iulie indică un profit de aprox. 9 mil lei.

 

Pentru activitatea operațională, compania TAROM se autofinanțează, nu a primit nicio subvenție de la bugetul de stat.

 

Veniturile realizate de companie au asigurat finanțarea activității curente în condiții de securitatea a pasagerilor și siguranța zborului.

 

Compania TAROM este stabilă din punct de vedere financiar , nu înregistrează obligații restante către terți și către bugetul de stat.

 

Rezultatul negativ de 104 mil lei, înregistrat la primele 6 luni din 2017, a fost influențat semnificativ de:

 

Reducerea capacității de transport cu aproximativ 20% doar prin scoaterea din operare a celor 2 aeronave A310 la sfârșitul anului 2016 și fără a fi luate măsurile necesare pentru înlocuirea acestor aeronave în flota. Acest lucru a generat alterarea programului de operare al companiei pentru anul 2017, program elaborat în 2016.  Înlocuirea celor două aeronave a fost realizată doar după instalarea noii conduceri a companiei TAROM, începând cu luna februarie 2017 când într-un interval record de 3 luni compania a achiziționat prin leasing 2 aeronave noi, superioare din punct de vedere a performanței economice și al operarării, celor 2 aeronave A310;

 

Diferite situații de AOG (situație în care aeronava în cauză este imobilizată la sol, independent de voința operatorului) determinate de apariția unor evenimente neprevăzute care au condus la alterarea programului normal de operare al companiei  (ex: motor avariat la Madrid datorită impactului cu o pasăre, aeronava deteriorată la sol de către agentul de handling de pe aeroportul din Amsterdam, motor ce s-a defectat pe aeroportul din Bruxelles, etc) care au generat costuri suplimentare (ex. achizitionarea unui motor pentru aeronava B737 , in valoare de circa $ 1.4 mil, achiziționarea unui tren de aterizare aeronavă ATR42 circa $ 1.1mil), cât și o pierdere de venituri prin rerutări și anulări de curse. În toate aceste cazuri conducerea companiei a acționat rapid în vederea înlăturării cauzelor și a remedierii situației prin asigurarea în permanență a elementului de siguranță și securitate aeronautica, ce primează în toate aceste cazuri.

 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
DCNews a intrat în posesia documentului care prezintă situația TAROM în primul semestru. Conducerea companiei aeriene românești explică în ce situație s-a ajuns cu înregistrarea pierderilor imputate de premierul Tudose ministrului Transportului, Răzvan Cuc în ședința de Guvern.   Iată conținutul documentului: 'Compania TAROM a înregistrat pierderi constante în ultimii 10...

Preluat de la EVZ