Soarele începe să fie mai blând, copiii sunt pe punctul de a începe școala, iar nopțile devin mai reci – se apropie sfârșitul verii care poate aduce cu sine așa-numitul  sindrom al depresiei de august.

Și, în timp ce, de obicei, la persoanele care suferă de depresie sezonieră, simptomele sunt cauzate de multe ori de lipsa expunerii la lumina soarelui în timpul lunilor de iarnă, luna august aduce motive unice de tristețe, scrie novini.bg, citând unii dintre cei mai mari specialiști bulgari în domeniu.

Acestea sunt îngrijorări legate de următorul sezon școlar, încheierea vacanţei și apropierea toamnei. Pentru a preveni aceste emoții negative, psihologii bulgari recomandă odihnă, ocuparea timpului liber cu activităţi plăcute, practicarea unui sport. Totuși, psihiatrii bulgari cred că sindromul depresiei de august nu este atât de comun, statisticile arătând că apare doar la 1% dintre persoane.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Soarele începe să fie mai blând, copiii sunt pe punctul de a începe școala, iar nopțile devin mai reci – se apropie sfârșitul verii care poate aduce cu sine așa-numitul  sindrom al depresiei de august.Și, în timp ce, de obicei, la persoanele care suferă de depresie sezonieră, simptomele sunt...

Preluat de la EVZ