„Oferiţi susţinerea celor care nu dau dovadă de ostilitate la adresa Turciei. Puţin contează dacă este primul sau al doilea partid, votaţi pentru ei!’, a spus Erdogan, fără a nominaliza vreo formaţiune politică.

Arestat și eliberat

Relaţiile dintre Germania şi Turcia, membră NATO şi candidată la UE, s-au tensionat după epurările din Turcia, în urma puciului eşuatdin iulie 2016.

Săptămâna trecută, un scriitor german de origine turcă, Dogan Akhanlı, a fost arestat în Spania (în vacanță în Granada) pe baza unui mandat de arestare emis de autoritățile de la Ankara, iar ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a cerut ca el să nu fie extrădat în Turcia.

Akhanlı s-a născut în Turcia, dar a emigrat în Germania în 1991, după ce a stat mai mulți ani la închisoare, în urma loviturii militare de stat din 1984. Arestarea scriitorului face parte din „operațiunea declanșată împotirva criticilor lui Erdogan, care trăiesc în Europa”, a spus avocatul lui Akhanlı, Ilias Uyar. Ieri, Dogan a fost eliberat.

Avertisment Uniunea Jurnaliștilor Germani a avertizat jurnaliștii care l-au criticat pe Erdogan să își verifice dosarele la Interpol înainte de călători în Turcia. În închisorile turce se află trei cetățeni germani, inclusiv Deniz Yucel, jurnalist al ziarului Die Welt. „Din câte știm noi, colegii noștri nu au făcut nimic rău”, a spus liderul sindicatului, Frank Überall.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Oferiţi susţinerea celor care nu dau dovadă de ostilitate la adresa Turciei. Puţin contează dacă este primul sau al doilea partid, votaţi pentru ei!’, a spus Erdogan, fără a nominaliza vreo formaţiune politică.Arestat și eliberatRelaţiile dintre Germania şi Turcia, membră NATO şi candidată la UE, s-au tensionat după epurările...

Preluat de la EVZ