Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore, informează Reuters, citată de Agerpres.

Marina militară a SUA a precizat într-un comunicat că incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină. “Rapoartele iniţiale arată că John S. McCain a suferit avarii în partea în zona tribord pupa”, precizează comunicatul, care adaugă că a fost trimisă în zonă o misiune de căutare şi salvare.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, înarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americană şi are baza la Yokosuka, în Japonia. Numele său este dat de doi amirali din US Navy (marina militară a Statelor Unite) – tatăl şi bunicul senatorului John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA. Senatorul a difuzat în reţeaua Twitter un mesaj în care arată că el şi soţia sa, Cindy, se roagă pentru marinarii de pe distrugător.

Alnic MC, sub pavilion liberian, este un petrolier care poate transporta şi chimicale, cu o lungime de 183 de metri şi o capacitate de 50.760 tone deadweight.

În iunie, un alt distrugător marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeaşi clasă ca şi John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a şapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul şi şeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberaţi din funcţii săptămâna trecută.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore, informează Reuters, citată de Agerpres.Marina militară a SUA a precizat într-un comunicat că incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o...

Preluat de la EVZ