Acesta merge cu mottoul „Nicio sesiune fără MOȚIUNE”, spunând că imediat ce va avea siguranța unei majorități pentru vot va lansa moțiunea, cel târziu în decembrie, informează AGERPRES. Mai mult, Orban spune că are discuții cu parlamentari ALDE pentru susţinerea moţiunii de cenzură, însă a refuzat să indice cu cine anume.

„Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

„Se pare că pe furiş, noaptea ca hoţii, a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose şi pentru miniştrii Guvernului Tudose. Ministrul Educaţiei, sindicalistul habarnist, pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22,00, a trimis nişte faxuri în 13 judeţe, prin care a demis 13 inspectori generali şcolari care practic îşi dobândiseră poziţiile respective în urma unor concursuri, organizate de Ministerul Educaţiei, având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de şcoli să pună toţi PSD-iştii fără pregătire, fără experienţă managerială şi competenţă profesională, să îi pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare. PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli. (…) Cu siguranţă ne gândim (la o moţiune simplă – n.r.)”, a comentat Orban.

Atacul PNL vine și din partea lui Cristian Buican, care îl atacă și pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetență, „Analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti – n.r.), Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa zicem noi, dacă nu reaua voinţă cu care gestionează cele două proiecte de importanţă naţională. Prin tergiversarea realizării celor două proiecte şi unirea provinciilor istorice ale României, noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus în pericol unitatea României. (…) Noi credem că aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia să găsească provinciile româneşti unite prin autostrăzile puse în Master Plan ca fiind prioritare de către PSD, vorbesc aici de autostrada Piteşti-Sibiu şi autostrada Moldovei.”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Acesta merge cu mottoul „Nicio sesiune fără MOȚIUNE”, spunând că imediat ce va avea siguranța unei majorități pentru vot va lansa moțiunea, cel târziu în decembrie, informează AGERPRES. Mai mult, Orban spune că are discuții cu parlamentari ALDE pentru susţinerea moţiunii de cenzură, însă a refuzat să indice cu...

Preluat de la EVZ