S-ar putea să fie vorba despre șoferul căutat de forțele de securitate, care conducea furgoneta cu care a produs atacul de joi seara, în urma cărora au murit 15 oameni, alți 80 fiind răniți.

Potrivit Reuters, care citează ziarul La Vanguardia, principalul suspect din atacul de joi, teroristul Younes Abouyaaqoub, de 22 de ani, ar fi fost arestat, azi, în Sant Sadurni de Noya, la vest de Barcelona.

Polițiștii spanioli au refuzat să comenteze informația dar au scris pe Twitter, cu puțin timp mai devreme, că a avut loc „un incident” în Subirats, la 10 km distanță de Barcelona, fără a da mai multe detalii.

Mai multe mass-media spaniole, printre care postul de radio Cadena Ser, au relatat că o bărbat cu o centură cu explozibili a fost împușcat mortal.

După ce a condus furgoneta cu viteză, în mulțime, pe faimosul bulevard Las Ramblas din Barcelona, militantul islamist a fugit, pe jos, apoi a furat o mașină pe care proprietarul voia să o parcheze la momentul respectiv și l-a înjunghiat mortal pe șoferul respectiv, au spus polițiștii, conform Reuters.

Suspectul, marocanul Younes Abouyaaqoub, a condus apoi mașina furată trecând printr-un punct de control instalat de polițiști. Mașina a fost ulterior găsită abandonată, cu șoferul mort înăuntru.

Abouyaaqoub era singurul dintre cei 12 teroriști implicați în atacurile de joi, din Spania, la Barcelona și Cambrils, care mai era în libertate până azi.

Mama lui, Hannou Ghanimi, a făcut apel în acest weekend la fiul ei, să se predea, spunând că mai degrabă ar vrea să-l vadă în închisoare decât mort.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
S-ar putea să fie vorba despre șoferul căutat de forțele de securitate, care conducea furgoneta cu care a produs atacul de joi seara, în urma cărora au murit 15 oameni, alți 80 fiind răniți.Potrivit Reuters, care citează ziarul La Vanguardia, principalul suspect din atacul de joi, teroristul Younes Abouyaaqoub,...

Preluat de la EVZ