Într-o serie emoţionantă creată pentru a marca cea de-a 20-a aniversare de la moartea prinţesei Diana, Jonathan Mayo reconstituie acele evenimente văzute prin ochii familiei regale, politicienilor, prietenilor Dianei, dar şi ai publicului devastat.

Prințesa Diana a murit în primele ore ale zilei de 31 august după un accident de mașină în tunelul Alma din centrul Parisului.

Duminică, 31 August, ora 3.15 AM (UK)

În Africa de Sud, Charles Spencer se afla la telefon cu sora sa, Jane, al cărei soț, Sir Robert Fellowes, era secretarul privat al reginei. Prințul Charles l-a auzi pe Sir Robert în fundal, spunând brusc: „Oh, nu …”.

Charles îi spune lui Stephen Lamport, secretarul său privat: „Toți mă vor învinovăți, nu-i așa? … Lumea va fi complet supărată, nu-i așa? Vom vedea o reacție pe care nu am mai văzut-o până acum. Ar putea distruge totul. Ar putea distruge monarhia.

– Da, domnule, cred că ar putea, i-a răspuns Lamport.

– Va fi foarte dificil pentru mama ta, domnule. Va trebui să facă lucruri pe care nu vrea să le facă sau să se simtă confortabil, dar dacă nu le face, atunci acesta este sfârșitul”.

Ora 3:20 AM

Pe insula scoțiană Seil, mamei lui Diana, Frances Shand Kydd, i s-a spus că fiica ei a murit. De asemenea, i s-a spus să nu spună nimănui până când vestea nu va fi anunţată oficial.

Distorsionat de faptul că nu poate să-și apeleze nicun prieten pentru ajutor, Frances strigă la știrile de televiziune: „Haideți! Haide! Spuneţi lumii!”

Ora 3:30 AM

Corespondentul BBC Royal Jennie Bond a găsit o firmă de taxi care să o conducă la 250 de mile de la casa ei din Devon la Centrul de Televiziune din West London. Taxiul ei are doi șoferi, astfel încât să conducă pe rând.

Ei știu cât de important este pentru Jennie să ajungă acolo rapid, așa că au luat semnul de taxi de pe acoperiș pentru a reduce rezistența la vânt. Pe scaunul din spate, Jennie ascultă ştirile la un radio portabil.

La Seil, acum știe cu siguranță că fiica ei a murit. Frances Shand Kydd despachetează valiza pe care o pregătise mai devreme pentru a putea să o viziteze pe Diana în spital.

Ora 4:41 AM

Asociația de presă elaborează o știre: „Diana, Prințesa de Wales a murit, potrivit surselor britanice”.

Ora 4:55 AM

Într-o sală de conferințe din spital, ambasadorul britanic Sir Michael Jay anunță presa că Diana a murit.

Ora 5:00 AM

Secretara lui Diana, Jackie Allen, a sosit recent la Palatul Kensington și acum îl consolează pe majordomul prințesei, Paul Burrell.  „Paul, va trebui să fii puternic. Îmi pare rău că trebuie să îţi spun asta, dar prințesa a murit”. Amândoi au început să plângă.

Ora 5:05 AM

Pe BBC One, Martyn Lewis, purtând o cravată neagră, spune solemn: „Aceasta este BBC Television din Londra. Diana, Prințesa de Wales, a murit după un accident de mașină la Paris. Guvernul francez i-a anunțat moartea chiar înainte de ora 5 dimineața. Palatul Buckingham a confirmat știrile la scurt timp după aceea”.

Ora 5:30 AM

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/prince-charles-821627.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/prince-charles-821627-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Într-o serie emoţionantă creată pentru a marca cea de-a 20-a aniversare de la moartea prinţesei Diana, Jonathan Mayo reconstituie acele evenimente văzute prin ochii familiei regale, politicienilor, prietenilor Dianei, dar şi ai publicului devastat. Prințesa Diana a murit în primele ore ale zilei de 31 august după un accident de...

Preluat de la EVZ