Noile zile libere vin ca urmare a stabilirii unor noi sarbători şi zile naţionale, precum Ziua Olteniei.

Actul normativ care declară o sărbătoare naţională este Legea privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională, acesta fiind iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, şi 3 legi prin care se instituie 3 zile naţionale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua naţională a pădurilor, iniţiată de 9 deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste, iniţiată de 34 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi.

O altă lege privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost iniţiată de 8 deputaţi şi senatori PSD şi ALDE, scrie b1.ro.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Noile zile libere vin ca urmare a stabilirii unor noi sarbători şi zile naţionale, precum Ziua Olteniei.Actul normativ care declară o sărbătoare naţională este Legea privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională, acesta fiind iniţiat de deputatul PMP Eugen...

Preluat de la EVZ