Guvernul de la Londra a solicitat ca firmele britanice producătoare de mărfuri la standarde europene să-și poată vinde produsele în UE fără a li se adăuga costuri suplimentare, chiar și după ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informează The Independent.

Solicitarea Marii Britanii a avut loc luni, aceasta ar ajuta firmele britanice să evite eventuale obligații financiare suplimentare, dar contrazice în mod direct actuala poziție a UE.

Săptămâna viitoare va avea loc la Bruxelles o nouă rundă de negocieri privind procesul Brexit. Există însă o diferență semnificativă între planul Marii Britanii și actuala poziție a UE, care prevede ca produsele aprobate la standardele europene de către Bruxelles înainte de Brexit să nu mai fie considerate legale pe piața de vânzări a mărfurilor Blocului comunitar, fără ca acestea să necesite o certificare.

Guvernul Marii Britanii a publicat de asemenea luni un document prin care recomanda un acord de reciprocitate pentru a asigura continuarea confidențialității documentelor oficiale cu partenerii UE pe perioada în care statul britanic a fost membru al Blocului comunitar.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/m-britanie-solicita-ca-marfurile-sale-sa-fie-vandute-in-ue-fara-costuri-suplimentare-dupa-brexit-41440.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/m-britanie-solicita-ca-marfurile-sale-sa-fie-vandute-in-ue-fara-costuri-suplimentare-dupa-brexit-41440-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv