Invitatul la emisiunea respectivă, un foarte cunoscut program condus de David Parenzo şi Luca Telese, intervievează diverşi marocani pentru a afla ce gândesc despre atacurile de la Barcelona.

Toţi condamnă teroriştii, dar la un moment dat unul dintre ei face o dezvăluire deconcentrantă şi explică tarifarul Statului Islamic. ” Ei te agaţă şi te întreabă dacă ai nevoie de bani şi dacă doreşti ceva. Îţi arată bancnotele şi-ţi demonstrează cum se bucură de viaţă. Îţi arată un video şi-ţi spun: uite ce bine o duc amicii tăi care s-au alăturat ISIS în Irak şi Siria. Vorbeşte cu ei şi astfel, dacă-i contactezi, îţi vor povesti că o duc boiereşte, că beau whiskey, fumează hashish şi trimit mulţi bani părinţilor”

Dar Statul Islamic pentru ce dă toţi aceşti bani? ”Poţi face pe escorta la un general pentru 500 de dolari, să mergi să combaţi pentru 10.000, sau să faci pe kamikaze pentru 50.000 de euro. Îi dau familiei dacă tu te sacrifici. Persoanele care n-au niciun rost pe lume pun botul”. Dar pot lovi şi în Europa, întreabă intervievatul de la In Onda? ”Da, în Europa sau Maroc. Pot lovi oriunde, aşa cum a fost la Barcelona”.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Invitatul la emisiunea respectivă, un foarte cunoscut program condus de David Parenzo şi Luca Telese, intervievează diverşi marocani pentru a afla ce gândesc despre atacurile de la Barcelona.Toţi condamnă teroriştii, dar la un moment dat unul dintre ei face o dezvăluire deconcentrantă şi explică tarifarul Statului Islamic. '' Ei...

Preluat de la EVZ