Forțele Navale Române vor fi dotate cu patru corvete noi, în următorii șapte ani. Navele urmează să fie construite și dotate în șantierele navale din România, investiția ridicându-se la aproximativ 1,6 miliare de euro, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, cele patru corvete fac parte din programul de înzestrare a forțelor navale române.

În cadrul Notei de fundamentare se precizează că valoarea totală a proiectului de investiții de circa 1,6 miliarde de euro va fi plătită eșalonat în perioada 2018-2024, în limitele fondurilor estimate a fi alocate în bugetul Ministerului Apărării Naționale, la titlul „Active nefinanciare”.

Interesul esențial de securitate pentru statul român îl constituie consolidarea/ dezvoltarea pe teritoriul național, prin intermediul operatorului economic declarat câștigător, a unei capabilități industriale navale în domeniul militar, în care să se construiască și să se doteze o primă corvetă în intervalul de trei ani și gruparea de patru corvete într-o perioadă de maximum șapte ani, în vederea furnizării și intrării în înzestrarea forțelor navale române. Ulterior, această capabilitate navală de pe teritoriul național va trebui să fie în măsură să execute lucrările de mentenanță a corvetelor pe durata de viață a acestora, dar și lucrări de mentenanță pentru restul navelor din cadrul forțelor navale române, asigurându-se o creștere considerabilă a securității aprovizionării pe timp de pace, în situații de criză și la război“, conform documentului citat de România TV.

Proiectul se află în debatere pe site-ul MApN până pe data de 26 august.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/fortele-navale-romane-vor-fi-dotate-cu-patru-corvete-noi-construite-si-echipate-in-santierele-romanesti-41427.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/fortele-navale-romane-vor-fi-dotate-cu-patru-corvete-noi-construite-si-echipate-in-santierele-romanesti-41427-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv