Jurnalista suedeză Kim Wall, declarată dispărută pe 11 august, a murit la bordul submarinului inventatorului danez Peter Madsen, care i-a aruncat apoi cadavrul în mare, potrivit mărturisirii sale, dată publicităţii luni, de autorităţile din Danemarca, informează AFP, citată de Agerpres.

Inventatorul danez Peter Madsen, acuzat de omucidere involuntară prin neglijenţă, a declarat pentru Poliţie şi în faţa unui tribunal că la bordul submarinului său s-a produs un accident, care a dus la moatea lui Kim Wall, pe care ulterior a aruncat-o în apă, într-o zonă deocamdată neidentificată din Golful Koge, la sud de Copenhaga, a precizat Poliţia daneză într-un comunicat.

Pe 11 august, autorităţile daneze au anunţat că au demarat operaţiunile de căutare a submarinului Nautilus, cel mai mare submersibil din lume acum 9 ani, când s-a lansat și care dispăruse cu o zi în urmă, în strâmtoarea Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, cu două persoane la bord.

Potrivit Poliţiei daneze, submarinul a fost scufundat în mod deliberat.

Proprietarul lui, Peter Madsen, în vârstă de 46 de ani, a fost salvat, însă autorităţile se aflau încă în căutarea jurnalistei Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, care scria un reportaj despre inventator.

Peter Madsen a fost bănuit de omucidere involuntară de către poliţiştii danezi.

Submarinul a fost adus la suprafaţă şi percheziţionat, fără ca autorităţile daneze să găsească însă vreo urmă a jurnalistei suedeze.

Peter Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleoen din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Jurnalista suedeză Kim Wall, declarată dispărută pe 11 august, a murit la bordul submarinului inventatorului danez Peter Madsen, care i-a aruncat apoi cadavrul în mare, potrivit mărturisirii sale, dată publicităţii luni, de autorităţile din Danemarca, informează AFP, citată de Agerpres.Inventatorul danez Peter Madsen, acuzat de omucidere involuntară prin neglijenţă,...

Preluat de la EVZ