Tragedia s-a petrecut într-un cartier din Sighetu Marmației, copilul fiind ucis de câinele unchiului său venit din Italia. Martorii incidentului au dezvăluit că bărbatul avea câinele doar de două luni și venise cu acesta în vacanță.

Crima a fost cauzată de o clipă de neatenție din partea bărbatului, care nu a supravegheat animalul. Vecinul care a văzut atacul a sunat la 112 de urgență, însă totul a fost în zadat. Inclusiv bunicii copilului au încercat să ia copilul din colții câinelui, însă micuțul nu a mai putut fi salvat.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, Ioana Cătană, câinele i-a secţionat copilului laringele şi traheea, decesul survenind pe loc, notează infomm.ro. Câinele e de origine Amstaff, una dintre rasele considerate periculoase.

Amstaff-ul este prescurtarea de la American Staffordshire terrier, un câine de înălțime medie a căror origini le are în Anglia. În Anglia este folosit pentru pază, luptă, dar și ca animal de companie.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Tragedia s-a petrecut într-un cartier din Sighetu Marmației, copilul fiind ucis de câinele unchiului său venit din Italia. Martorii incidentului au dezvăluit că bărbatul avea câinele doar de două luni și venise cu acesta în vacanță.Crima a fost cauzată de o clipă de neatenție din partea bărbatului, care nu...

Preluat de la EVZ