Potrivit meteorologilor, codul galben de ploi şi vijelii va fi valabil de duminică noapte, de la ora 23.00, până luni noapte, la aceeaşi oră, iar în acest interval, la munte, în Maramureş, Transilvania şi în vestul Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben vizează 15 judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Sălaj, Cluj, Mureş, Neamţ, Alba, Harghita, Bacău, Sibiu, Braşov, Covasna, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Luni – temperaturile scad, mai acentuat în vest, nord şi centru. Ziua o să plouă în vest, nord-vest şi centru, iar spre seară ploile ajung şi în celelelate zone. Vor fi din nou averse torenţiale, cu vijelii şi grindină şi se pot acumula 30, 35 de litri de apă pe metru pătrat.

Marţi aşteptăm vreme răcoroasă aproape peste tot şi alte reprize de ploaie în regiunile sud-estice şi local în nordul, centrul şi estul ţării. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă, iar vântul se va înteţi în majoritatea zonelor, scrie cotidianul.ro.

rootstireaActualitate/EsentialVremea
Potrivit meteorologilor, codul galben de ploi şi vijelii va fi valabil de duminică noapte, de la ora 23.00, până luni noapte, la aceeaşi oră, iar în acest interval, la munte, în Maramureş, Transilvania şi în vestul Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru...

Preluat de la EVZ