UPDATE 10:00 Oficial, de la Garda de Coastă

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra-SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi.La nivelul M.R.C.C. Constanţa (Centru de Coordonare pentru Salvarea Maritimă) s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia. Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz”.

Este vorba de un pescador observat, noaptea trecută, prins sistemul SCOMAR, de către Garda de Coastă, la 20 mile travers de Mangalia. O navă a Poliției de frontieră a confirmat apoi că pescadorul era deja la 15 mile distanță de țărm. S-a dat alerta Search and Rescue și nava cu migranți a fost somată să se oprească. Persoanele de la bord au spus însă că pescadorul a rămas în derivă, neavând cine să îl conducă. 

Pescadorul este adus la țărm, urmând să ajungă într-o oră la Grupul de nave al Gărzii de Coastă din Mangalia. Nu se știe din ce țară provin transfugii dar, cel mai probabil, au fost ambarcați în Turcia. Duă identificarea și trierea epidemiologică a migranților, polițiștii de frontieră  vor începe cercetările  pentru identificarea călăuzelor, urmând să stabilească ce măsuri vor fi luate în privința transfugilor. În urmă cu două săptămâni, 69 de irakieni, din care 29 copii, au fost aduși la Mangalia cu o navă condusă de un bulgar și un cipriot. Cei doi au fosr arestați.      

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
UPDATE 10:00 Oficial, de la Garda de Coastă'Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra-SCOMAR...

Preluat de la EVZ