Produsele din carne de porc vândute de un lanț de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză hepatică, conform unor oficiali britanici ai sănătății publice, citați de The Independent.

Cercetători ai Sănătății Publice din Marea Britanie încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E, după ce au descoperit că aceștia mâncaseră produse din carne vândute de același lanț de magazine.

Investigația a avut loc între 2014 și 2016. Pe parcursul anchetei s-a descoperit că între 150.000 și 200.000 de britanici sunt infectați cu hepatita E în fiecare an în Marea Britanie.

Propria marcă de produse din carne a unui lanț de supermaketuri al cărui nume nu a fost făcut încă public a fost în mod semnificativ asociat cu infecția de hepatită E, produsele din carne ale acestora conținând virusul.

Deși porcii din Marea Britanie nu au fost testați pozitiv cu virusul hepatitei E, acesta a fost detectat în produse din carne ce proveneau din Olanda și Germania, dar și din alte state din Europa continentală.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei E experimentează simptome asemănătoare gripei precum oboseală, dureri abdominale, stări de vomă, dureri musculare, care se întind pe durata unei luni de zile. Persoanel cu un sistem imunitar scăzut însă pot ajunge să sufere de infecții cronice, ciroză hepatică.

Acest raport are loc la scurt timp după scandalul ouălor contaminate cu insecticid Fipronil. Ouă contaminate s-au descoperit în România, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Franța. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), această substanță este foarte toxică și ingerarea ei în cantități însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glandele tiroide și rinichii.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/alerta-in-europa-un-lant-britanic-de-supermarketuri-ar-fi-infectat-mii-de-oameni-cu-hepatita-41424.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/alerta-in-europa-un-lant-britanic-de-supermarketuri-ar-fi-infectat-mii-de-oameni-cu-hepatita-41424-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv