Trei soldați americani au fost transportați la Spitalul Județean Timișoara, luni, după ce șoferul unui autovehicul ce forma un convoi militar al NATO a adormit la volan, a lovit camionul aflată în fața sa și a intrat într-un parapet, pe autostrada A1 Deva – Nădlac.

Accidentul rutier s-a produs, luni, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, la aproximativ cinci kilometri de vama Nădlac.

Șeful biroului Autostrada A1 Deva – Nădlac, Valentin Burtă, a declarat, pentru Mediafax, că din convoiul militar făceau parte 15 autovehicule cu trailer, care se deplasau de la baza militară de la Poplaca înspre o alta din Uniunea Europeană, pentru efectuarea unui exercițiu.

Este vorba despre un convoi militar format din 15 autovehicule, care se deplasa de autostrada A1 Deva – Nădlac pentru a trece frontiera de stat româno-maghiară, prin punctul de frontieră Nădlac 2. La kilometrul 479, pe sensul de mers Arad – Nădlac, unul dintre conducătorii auto a adormit la volan și a intrat în autovehiculul care circula în aceeași direcție de mers, aflat în fața lui. Speriat, șoferul a făcut o manevră de tragere de volan brusc spre stânga și a intrat în parapet, urcând ulterior pe parapeții care delimitează cele două sensuri de mers. Autocamionul respectiv a rămas blocat pe parapeți”, a afirmat Valentin Burtă.

În urma impactului, ușa s-a deschis, iar șoferul care a adormit la volan a căzut pe carosabil, fiind transportat, alături de pasagerul aflat în cabină și de șoferul celuilalt autocamion, la Spitalul Județean Timișoara pentru îngrijiri medicale.

Traficul a fost restricționat aproximativ 40 de minute pe banda 1 și 2, fiind deviat pe banda de urgență până la ridicarea autocamionului care a intrat în parapet.

Toți care făceau parte din echipajul acestui convoi sunt soldați americani, care au fost pe teritoriul României la bazele militare NATO, la un exercițiu militar. Am efectuat cercetare la fața locului și urmează ca actele premergătoare întocmite de noi să fie înaintate Parchetului de pe lângă Tribunal Militar Timiș. Convoiul militar și-a continuat deplasarea, a părăsit teritoriul României”, a spus Valentin Burtă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara, Andreea Borboros, a declarat, pentru agenția Mediafax, că cei trei militari americani răniți sunt în afara oricărui pericol.

Unul a scăpat fără nicio zgârietură, celălalt are câteva contuzii ușoare, iar celui de-al treilea pacient i s-au făcut investigațiile necesare și va rămâne internat pe Secția de Politraumatism, este stabil, conștient”, a afirmat Andreea Borboros.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/accident-grav-convoi-nato-implicat-trei-militari-raniti-in-spital-41425.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/accident-grav-convoi-nato-implicat-trei-militari-raniti-in-spital-41425-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv