Nimeni alții decât cei care au pârât-o pe însăși șefa DNA la Inspecția Juridică, respectiv Claudia Mihaela Roşu, soția procurorului Doru Țuluș, și Nicolae Marin. Doru Ţuluş şi Nicolae Marin au reclamat-o pe şefa DNA că se implică în anchete şi face presiuni asupra procurorilor, scrie Luju.ro.

Informația a fost confirmată pentru presă de judecătorul Stefan Lucaciuc, purtător de cuvant al CSM: ”Prin sesizarea depusă vineri 11 august, DNA a solicitat CSM un punct de vedere cu privire la declarațiile publice ale avocatului domnului Puiu Popoviciu. Solicitarea DNA a fost transmisă spre analiza tuturor membrilor CSM și se afla in curs de solutionare”.

Demersul șefei DNA vine după ce Freeh, în calitate de avocat al afaceristului Puiu Popoviciu, a emis un comunicat în care afirmă că este “profund dezamăgit” de decizia Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe clientul său la 7 ani de închisoare, o sentinţa care “nu este susţinută nici de fapte nici de lege, într-un dosar în care România a fost condamnată la CEDO la plata a 4500 de euro”.

„Sunt profund dezamagit de recenta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei cu privire la condamnarea omului de afaceri roman Gabriel Popoviciu la 7 ani de inchisoare. Aceasta sentinta nu este sustinuta nici de fapte, nici de lege”, a declarat Freeh.

Într-un comunicat de presă, Freeh a susţinut că echipa sa a constatat numeroase deficienţe în cazul lui Popoviciu.

Popoviciu şi echipa sa nu au de gând să cedeze şi se vor lupta în instanţele internaţionale pentru ca afaceristul să nu fie adus în țară, mai scrie Luju.ro.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Nimeni alții decât cei care au pârât-o pe însăși șefa DNA la Inspecția Juridică, respectiv Claudia Mihaela Roşu, soția procurorului Doru Țuluș, și Nicolae Marin. Doru Ţuluş şi Nicolae Marin au reclamat-o pe şefa DNA că se implică în anchete şi face presiuni asupra procurorilor, scrie Luju.ro.Informația a fost...

Preluat de la EVZ