PSD a anunțat, în programul de guvernare, că în 2017 va atrage 5,2 miliarde de euro fonduri europene. Deși după primele 7 luni, sumele atrase sunt de ordinul milioanelor de euro, premierul Mihai Tudoseoferă vestea anului.

“Cred că vom depăși 5,2 miliarde de euro anul acesta. Bani care vor intra în țară, nu fantome. Am deblocat toate fondurile. Folosim la maximum specialiștii pe care îi avem. Am autorizat toate autoritățile de management.”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

CE A SPUS TUDOSE DESPRE CONDUCEREA TAROM

Premierul Mihai Tudose a criticat din nou conducerea TAROM, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Răzvan Dumitrescu, la Subiectiv, arătând că această companie de stat a reușit să aibă o pierdere istorică.

”TAROM merge mai rău ca anul trecut. A reușit să aibă o pierdere istorică. Va trebui să fie făcut ceva. Nu va fi nici închisă, nici prăduită. Va trebui să intre pe profit și să se dezvolte”, a spus premierul.

Totuși, sunt 2000 de angajați. Dacă erau 1000 de piloți era în regulă. Dar, știți, sunt mai mulți la departamentele astea suport, gen marketing. Și piloții produc banii. Eu nu înțeleg, asta încercam să îl fac pe domnul ministru să mă lumineze cum, în România, sunt firme de transportat marfă, private, care merg bine. Iar cele de stat nu merg bine”, a mai spus premierul Tudose.

CE A SPUS PREMIERUL DESPRE ACCIZA LA CARBURANŢI 

Totodată, premierul spune că introducerea accizei la carburanți are mari șanse să fie adoptată, în acest moment totul fiind la stadiul de analiză la Ministerul Finanțelor. 

“În momentul în care a fost scoasă acciza pe carburanți, prețul nu a scăzut. Dacă cineva crede că noi am eliminat acciza, pentru ca niște firme să facă profit se înșală. Acum încercăm să o băgăm la loc și să vedem dacă firmele vor înțelege că trebuie să joace în aceeași parametrii ca atunci când acciza a fost scoasă. Totul se află acum la stadiul de simulări la Ministerul Finanțelor” a mai spus Mihai Tudose. 

TUDOSE: Pe vremea tehnocraţilor doar 12% dintre copii erau vaccinaţi 

Premierul a abordat în emisiunea la care a fost invitat de la Antena 3 şi subiectul vaccinurilor. Acesta a precizat că, pe vremea tehnocraţilor doar 12% dintre copii erau vaccinaţi. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
PSD a anunțat, în programul de guvernare, că în 2017 va atrage 5,2 miliarde de euro fonduri europene. Deși după primele 7 luni, sumele atrase sunt de ordinul milioanelor de euro, premierul Mihai Tudoseoferă vestea anului.'Cred că vom depăși 5,2 miliarde de euro anul acesta. Bani care vor intra în...

Preluat de la EVZ