Polițiștii din Virginia au declarat sâmbătă noaptea că au arestat trei persoane care aveau legătură cu protestele. Troy Dunigan, 21 de ani, din Chattanooga, Tennesse, a fost acuzat de tulburarea liniștii publice;  Jacob L. Smith, 21 de ani, din Louisa, Virginia, a fost acuzat atac și bătaie; James M. O’Brien, 44 de ani, din Gainesville, Florida, a fost acuzat de port de armă ascunsă, au anunțat forțele de ordine.

Guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, a declarat stare de urgență în oraș, pentru a ajuta autoritățile să-și facă treaba mai ușor, și a dat vina pe protestatari „majoritatea din afara statului Virginia”, pentru violențe și ciocniri. 

Donald Trump a fost criticat pentru că a ținut un discurs, în care a condamnat ura, rasismul și violențele din Charlottesville, dar nu a condamnat explicit mișcarea de extremă dreapta care a organizat manifestația ce a degenrat în violențe, scrie The Guardian.

Trump a subliniat că „mai multe părți sunt de vină”, pentru că violențele au fost între protestatari și contra-protestatari, a precizat ulteior purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Președintele a precizat că „aceste lucruri se petrec de mult timp în țara noastră. Nu de pe timpul lui Donald Trump sau Barack Obama, ci de mult, mult timp. Este vital acum să restaurăm rapid ordinea și legea”, a mai spus el. 

„Sunt dezgustat de ură, bigotism, de violențele pe care acești protestatari le-au adus în statul nostru, în ultimele 24 de ore”, a spus McAuliffe. El a adăugat că polițiștii statatului și membrii Gărzii Naționale din Virginia au oferit sprijin autorităților locale. 

Violențele nu au încetat nici măcar după ce forțele de poliție au încercat să disperseze mulțimea. Un camion a intrat cu viteză într-un grup de persoane și a făcut mai multe victime.  O femeie a murit și alte 19 persoane au fost rănite. FBI a deschis o anchetă privind încălcarea drepturilor civile în legătură cu acest incident, scrie BBC.

Procurorul general Jeff Sessions a declarat: „Violențele și decesele din Charlottesville lovesc în inima legii și justiției din America. Cu astfel de acțiuni care decurg din bigotism rasial și ură, ei trădează valorile noastre fundamentale și acest lucru nu poate fi tolerat”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/charlottesville-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/charlottesville-2-300x259.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Polițiștii din Virginia au declarat sâmbătă noaptea că au arestat trei persoane care aveau legătură cu protestele. Troy Dunigan, 21 de ani, din Chattanooga, Tennesse, a fost acuzat de tulburarea liniștii publice;  Jacob L. Smith, 21 de ani, din Louisa, Virginia, a fost acuzat atac și bătaie; James M....

Preluat de la EVZ