Studiul a fost realizat de „Reuters Institute for the Study of Journalism” de la Universitatea Oxford, România fiind inclusă în lista de piețe media din 36 țări din toată lumea. O problemă indicată de studiu este că deși în anul 2016 jurnaliștii au descoperit o serie de cazuri de corupție in sănătate, educație sau siguranța publică, spiritul de colegialitate și de unitate este absent în jurnalismul de la noi. De asemenea o altă problemă este încrederea în presă, o treime dintre romani neavând încredere in mass-media, în timp ce un sfert dintre români spun că presa nu este politizată. Ca surse de informare, 39% dintre romani au încredere in presă, in timp ce 46% dintre aceștia au încredere in sursele pe care le utilizează pentru a se informa.

La nivel mondial, încrederea în presa de la noi este înaintea unor tari precum Statele Unite, Franța, Ungaria sau Grecia. Cea mai mare încredere in presa este in Finlanda, unde 62% din populație acorda credit mass-mediei. 29% din cei incluși în studiu, la nivel global, spun că evită destul de des știrile, printre motive fiind efectul negativ pe care îl oferă aceste știri și lipsa de încredere în realitatea pe care o indică acestea.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Studiul a fost realizat de „Reuters Institute for the Study of Journalism” de la Universitatea Oxford, România fiind inclusă în lista de piețe media din 36 țări din toată lumea. O problemă indicată de studiu este că deși în anul 2016 jurnaliștii au descoperit o serie de cazuri de...

Preluat de la EVZ