Președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, a exprimat sâmbătă, 24 iunie, la Galaţi, o poziţie hotărâtă, de sprijinire, din punct de vedere administrativ, a consumatorilor de droguri, marginalizaţi de către societate.

În cadrul conferinţei “Administrația publică – pilon central al Strategiei Naționale Antidrog”, Bălăceanu Stolnici a subliniat realitatea că în afara suportului medical şi spitalicesc suficient, consumatorii de droguri suferă o gravă marginalizare din partea societăţii, lucru care trebuie imediat corectat, căci este de natură a agrava pe toate planurile starea acestor suferinzi, victime, de cele mai multe ori, ale comercianţilor de droguri.

În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați în prezența autorităților locale din Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău, dar și a mai multor reprezentanți ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos, preşedintele CIADO România a susţinut că “trebuie să îi înțelegem pe acești oameni, să îi reintegrăm. Eu cunosc foști consumatori care s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în mașina socială”.

De menţionat prezenţa la conferinţă, într-un număr mare, a publicului tânăr, interesat de soluţionare acestei grave probleme sociale, public format din voluntari CIADO, liceeni, cu toţii implicaţi în campania “No Drugs Revolution”, pe care o promovează la Galaţi în aceste zile, conform agerpres.ro.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, a exprimat sâmbătă, 24 iunie, la Galaţi, o poziţie hotărâtă, de sprijinire, din punct de vedere administrativ, a consumatorilor de droguri, marginalizaţi de către societate.În cadrul conferinţei “Administrația publică - pilon central al Strategiei Naționale...

Preluat de la EVZ