Băsescu îl ironizează pe Dragnea, insinuând că actualul președinte al României va dori să forțeze o schimbare a majorității și aducerea la putere a partidului din partea căruia a candidat, PNL. În aceste condiții, spune el, a nu include o propunere de la PNL ar fi o greșeală care va duce la un conflict.

„Hei Boss. Ai văzut vreodată o prăbuşire mai măreaţă ? (replică din Zorba Grecul)”, scrie fostul președinte pe Facebook.

„Liviu Dragnea a anunţat că are o listă cu patru premieri. Întreb şi eu, ca omul, între cei patru este măcar unul de la PNL? Nu de alta dar altfel, riscul unui mare dezacord cu Preşedintele Iohannis este iminent”, adaugă Băsescu.

Reacția sa vine în urma vehiculării, în presă, a mai multor nume ca posibile propuneri pentru funcția de premier, rămasă vacantă după ce tabăra Dragnea a reușit să demită, prin moțiune de cenzură, propria echipă guvernamentală. Potrivit unor surse consultate de reporterii Evenimentului zilei, în cursa pentru fotoliul de premier ar fi intrat Carmen Dan, fost ministru de Interne, europarlamentarul Viorica Dăncilă, șefa femeilor din PSD și liderul senatorilor partidului, Mihai Fifor, cunoscut mai ales pentru că se află la cârma Comisiei parlamentare de investigare a alegerilor prezidențiale din 2009, înființată după dezvăluirile lui Dan Andronic.

Numai că, așa cum EvZ a anunțat, Iohannis A RESPINS DEMULT un nume de pe LISTA CU PREMIERI PSD: „Nu are experiență managerială”. Este vorba tocmai despre Mihai Fifor, cel care s-a remarcat și prin citirea moțiunii de cenzură contra Cabinetului Grindeanu.

Și, chiar dacă aritmetica parlamentară a arătat că, deocamdată, PSD poate controla o majoritate necesară pentru a da jos sau a pune un guvern, tot mai multe surse politice vorbesc despre o iminentă sciziune în interiorul celor două componente ale coaliției de guvernare, PSD și ALDE, care ar putea aduna parlamentari în jurul exclușilor Victor Ponta și Daniel Constantin.

Iar proaspătul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, după căderea guvernului, că PSD și ALDE nu mai au majoritatea absolută în Parlament, ceea ce i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să propună un alt candidat pentru funcția de premier. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Băsescu îl ironizează pe Dragnea, insinuând că actualul președinte al României va dori să forțeze o schimbare a majorității și aducerea la putere a partidului din partea căruia a candidat, PNL. În aceste condiții, spune el, a nu include o propunere de la PNL ar fi o greșeală care...

Preluat de la EVZ