Cazul unui elev de 14 ani al Şcolii Generale “Mihail Sadoveanu”, din municipiul Huşi, care a ajuns, marţi, la spital în comă alcoolică, scoate la iveală un fapt şocant. Alte trei cazuri asemănătoare au fost semnalate, în ultimii trei ani, de presa locală.

Elevului din Huşi i s-a făcut rău în timpul orelor de curs. Incidentul a fost anunţat la 112 de la secretariatul şcolii. Iniţial, profesorii au crezut că este vorba despre o lipotimie. Din declaraţia reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui reiese că echipajul medical ajuns la faţă locului a constatat că elevul se află în comă alcoolică. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huşi, pentru îngrijiri medicale. Profesorii şi colegii elevului susţin că acesta a băut mai multe pahare şi că i s-a făcut rău la şcoală.

Un alt caz a fost înregistrat anul trecut. În martie 2016,  o elevă a luceului Ion Mincu, din Vaslui, a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a consumat un litru de țuică, informează vremea nouă. Tânăra, elevă în clasa a X-a a băut țuica de cazan, într-o pauză, împreună cu alte câteva colege. Fata, din comuna Ștefan cel Mare, împreună cu alte colege, au mers în spatele sălii de sport a liceului și adat pe gât “licoarea lui Bachus”. Fata s-au dus din nou la ore, dar tăria a început să-și facă efectul. Când elevei i s-a făcut rău, colegii săi au chemat de urgență ambulanța. Ea a fost transportată la Spitalul de Urgență Vaslui, în comă alcoolică.

În anul 2015 au fost înregistrate alte două incidente similare. Pe 5 octombrie, un băiat în vârstă de numai 12 ani, din Huşi, a ajuns la spital, în stare gravă, după ce a băut votcă şi vin, alături de nişte prieteni. Medicii de la Spitalul Municipal Huşi au rămas stupefiaţi când au văzut că băiatul avea o alcoolemie de 1,7 la mie. “Copilul a ajuns în stare gravă în unitatea noastră, unde a primit îngrijiri medicale de urgenţă. După ce şi-a mai revenit şi s-a putut comunica cu el, am aflat că împreună cu nişte prieteni a consumat băuturi alcoolice, până când i s-a făcut rău”, au declarat reprezentanţii Spitalului Municipal Huşi. Având în vedere vârstă fragedă a pacientului, medicii au decis transferul sau la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iaşi, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite.

Pe 20 noiembrie 2015, un alt elev din clasa a VIII-a de la Scoala Gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici”, din Bârlad, a ajuns la spital aproape în comã alcoolică. Elevul participa la o acţiune extraşcolară, de plantat puieti, iar când a ajuns la locul de întâlnire era atât de beat, încât a început sã vomite si s-a schimbat la faţă, clătinându-se foarte tare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/03/elev-coma-alcoolica-ambulanta-vaslui.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/03/elev-coma-alcoolica-ambulanta-vaslui-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Cazul unui elev de 14 ani al Şcolii Generale “Mihail Sadoveanu”, din municipiul Huşi, care a ajuns, marţi, la spital în comă alcoolică, scoate la iveală un fapt şocant. Alte trei cazuri asemănătoare au fost semnalate, în ultimii trei ani, de presa locală.Elevului din Huşi i s-a făcut rău...

Preluat de la EVZ