Faptul că Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sunt pe cale să iasă din Uniunea Europeană a afectat și „Sportul Rege”.

Brexit-ul a fost unul dintre subiectele sensibile puse în temă, ieri, de slovenul Aleksander Ceferin, președintele UEFA, care s-a arătat îngrijorat față de posibilele efecte ce ar putea da peste cap fotbalul.

În toamna anului trecut, Serge Aurier, fundașul dreapta al lui PSG, nu a fost lăsat să intre în Marea Britanie, pentru a evolua în jocul campioanei Franței cu Arsenal, la Londra.

„Aceste lucruri vor fi și mai rele”

Motivul? Jucătorul ivorian fusese condamnat pentru agresiune. „Am fost foarte dezamăgit când Aurier nu a fost lăsat să intre în Anglia. Aceste lucruri vor fi și mai rele, atunci când Brexit-ul va avea loc, mai ales dacă motivele au fost formale. Când vedem că unii jucători nu pot intra din cauza unor probleme de procedură, atunci chiar ne gândim pur și simplu dacă ar trebui să aibă loc meciuri europene acolo”, a spus Ceferin, potrivit Goal.com. Aici, șeful UEFA a arătat cu degetul și către vedetele Barcelonei, Leo Messi și Neymar Jr., certați cu legea. „Neymar și Lionel Messi au ambii procese pe rol, fiind acuzați de evaziune fiscală. În acest an, finala Champions League este în Cardiff (n.r. -Țara Galilor). Imaginați-vă că nu i-ar lăsa să intre în țară. Este o mare problemă dacă jucătorii din Anglia pot călători oriunde, dar jucătorii altor echipe nu pot intra în Anglia”, a completat Aleksander Ceferin.

rootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Faptul că Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sunt pe cale să iasă din Uniunea Europeană a afectat și „Sportul Rege”.Brexit-ul a fost unul dintre subiectele sensibile puse în temă, ieri, de slovenul Aleksander Ceferin, președintele UEFA, care s-a arătat îngrijorat față de posibilele efecte...

Preluat de la EVZ