loading…

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, un proiect de lege privind violența în familie care instituie obligația agresorului de a se prezenta periodic la secția de poliție și de a oferi informații despre noua locuință, dacă s-a dispus evacuarea sa, inițiativa aparținând fostului deputat Remus Cernea.

“Principalele modificări vizează stabilirea unor norme prin care se acordă posibilitatea instanței de a dispune măsuri de control și prevenire a încălcării ordinului de restricție precum: obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanță, potrivit împrejurărilor, la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție și obligarea agresorului de a da informații organului de poliție cu privire la noua locuință, în situația în care prin ordinul de restricție, s-a dispus evacuarea lui din locuința familiei”, potrivit proiectului de lege pentru completarea articolului 23 din Legea nr.217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

Statul trebuie” să împiedice și îndume agresorii” ca să nu mai încalce drepturile victimei, a susținut inițiatorul proiectulului de lege, fostul deputat independent Remus Cernea, în expunerea de motive a actului normativ.

“Statul trebuie să le garanteze cetățenilor principalele drepturi ale omului, printre care sunt dreptul la viață și dreptul la integriatte fizică și psihică. Măsura prevenirii încălcării ordinului de restricție îl va țin pe agresor sub supravegherea poliției, acesta a fi intimidat și i se vor inhiba pornirile agresive/criminale. Trebuie ținut cont de faptul că victimele prind cueaj să depună plânere și să ceară ordin de protecție împotriva agresorului abia atunci când nu mai pot suporta chinurile și bătăile îndurate. Nu putem aștepta ca un agresor să încalce ordinul de restricție pentru a fi pedepsit”, susține inițiatorul proiectului de lege, fostul deputat independent Remus Cernea.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate.

Camera Deputaților este for decizional.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-femeile-abuzate-agresorii-vor-fi-obligati-sa-se-prezinte-periodic-la-politie-36497.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-femeile-abuzate-agresorii-vor-fi-obligati-sa-se-prezinte-periodic-la-politie-36497-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv