Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, pe 20 ianuarie, începerea judecării pe fond a dosarului, însă fostul primar a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au respins definitiv, marţi, contestaţia acestuia şi au stabilit că poate începe judecarea pe fond a dosarului. Cristian Popescu – Piedone a fost trimis în judecată pe 7 noiembrie 2016, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, într-un dosar instrumentat de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele trei infracţiuni (11 acte materiale) au fost săvârşite începând din anul 2013, potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis Agerpres. “În calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, în perioada 2013 – 2014, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiţii P.V. şi P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, şi în urma obţinerii cărora unitatea a început/şi-a desfăşurat activitatea comercială”, se preciza în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Piedone a semnat în calitate de primar, în perioada 2013 – 2015, acorduri de funcţionare pentru alte două societăţi deţinute de copiii săi. “În perioada 2013 – 2015, a semnat pentru SC S.T.K. SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început/şi-a desfăşurat activitatea comercială. De asemenea, (…) a semnat, în anul 2015, acordul de funcţionare pentru un punct de lucru din Bucureşti al SC C. SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea activităţii comerciale”, se mai arăta în comunicat.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, pe 20 ianuarie, începerea judecării pe fond a dosarului, însă fostul primar a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au respins definitiv, marţi, contestaţia acestuia şi au stabilit că poate începe judecarea pe fond a dosarului. Cristian Popescu - Piedone a fost trimis...

Preluat de la EVZ