Poliţiştii au descoperit o crimă după două zile de când aceasta a fost comisă, după ce un vecin al victimei a observat că nimeni nu a dat drumul găinilor Marinicăi Vintilă, închise într-un coteţ Vecinul, Petru Aftaragaci, avea grijă de bătrână si îi mai făcea treburile de prin curte. Vineri dimineaţă a fost, ca de obicei, să îsi facă treburile în curtea bătrânei, dar a fost întâmpinat de către nepotul criminal. Acesta i-a spus bărbatului că bunica lui doarme şi să plece acasă. Două zile mai târziu, vecinul a observat că nimeni nu a dat drumul găinilor din coteţ şi nici nu au fost hrănite. Aftaragaci a cerut sfatul unei vecine şi împreună au sunat la 112. Poliţiştii veniti la casa bătrânei au descoperit crima şi l-au încătu;at pe tânărul de 22 de ani. În prezent, acesta se află internat în sectia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vaslui, unde va fi supus unei expertize care să arate dacă avea sau nu discernământ în momentul producerii crimei. De asemenea, acesta a recunoscut senin că el şi-a ucis bunica, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro.

Amănunte oribile

După ce i-a tăiat gâtul bunicii, Daniel s-a purtat ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, dar a uitat să dea drumul găinilor dintr-un coteţ şi să le hrănească. Lucrul acesta a fost observat de către un vecin care o mai ajuta, din când în când, pe bătrâna ucisă, la treburile gospodăreşti. Se pare că, fără un motiv anume, criminalul, un tânăr de 22 de ani cunoscut cu afecţiuni psihice, a pus mâna pe un cuţit si i-a tăiat gâtul bătrânei de 76 de ani. Apoi şi-a văzut linistit de treburi, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Crima a avut loc vineri dimineaţă dar abia duminică bărbatul care o ajuta pe femeie la treburile gospodăresti şi-a făcut curaj si a sunat la politie, anuntând disparitia acesteia. Nu o mai văzuse de vineri, dar nu s-a alarmat. Ştia că are probleme cu picioarele şi nu prea ieşea din casă. Duminică a observat că găinile bătrânei erau închise în coteţ fără ca cineva să le fi hrănit şi asta i-a atras atentia. Împreună cu o vecină a sunat la 112 si, în scurt timp, un echipaj a sosit la fata locului şi au descoperit cadavrul bătrânei zăcând într-o baltă de sânge. L-au încătuşat pe tânărul vinovat şi au chemat crminalistii. Principalul suspect, nepotul victimei, a fost internat în spital, unde va fi supus unei expertize psihiatrice. Dacă medicii vor stabili că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei, acesta riscă să stea multi ani după gratii. Între timp, rudele victimei au fost anunţate de tragedie, printre care şi mama criminalului, care munceşte în Suedia.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Poliţiştii au descoperit o crimă după două zile de când aceasta a fost comisă, după ce un vecin al victimei a observat că nimeni nu a dat drumul găinilor Marinicăi Vintilă, închise într-un coteţ Vecinul, Petru Aftaragaci, avea grijă de bătrână si îi mai făcea treburile de prin curte....

Preluat de la EVZ